Actualitate

Ce a hotărât Justiția față de cei care l-au bumbăcit pe „Activistul buzoian” de față cu Poliția. Soluția instanței nu este definitivă și a fost, deja, atacată cu apel

Justiția buzoiană a tranșat în primă instanță scandalul monstru, produs cu câteva luni în urmă, la Cernătești, acolo unde mai mulți inși s-au manifestat violent împotriva unui cetățean care-și spune „Activistul buzoian”. El îi filmase pe aceștia în timp ce încercau să vândă păsări la marginea drumului, activitate interzisă atunci de lege din cauza pandemiei de coronavirus.

Concret, un complet al Judecătoriei Buzău i-a condamnat pe Florin Cojocaru pentru loviri și alte violențe, pe fratele acestuia, Costinel Dănuț Cojocaru, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar pe Bogdan Constantin Ștefan pentru loviri și alte violențe. Soluția magistraților buzoieni nu este definitivă, ci a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Ploiești.

Iată AICI și sentința Judecătoriei Buzău în cazul „Activistului buzoian”.

Reamintim că în vara acestui an, frații Cojocaru împreună cu prietenul lor Bogdan Ștefan l-au fugărit pe Robert Gabriel Nițu, autointitulat „Activistul buzoian” timp de zeci de minute pe șoseaua dintre Cernătești și Mărăcineni, după ce acesta din urmă i-a filmat în timp ce agresorii încercau să vândă păsări vii la marginea drumului, activitate suspendată la acea vreme, din cauza pandemiei de coronavirus.

Aproape toată acțiunea a fost filmată de Nițu, care a trimis imaginile mass-media, imagini care la un moment dat surprindeau și câțiva polițiști de la posturile de pe Valea Slănicului, oameni ai legii care n-au reușit să-i imobilizeze pe agresori. Ba, mai mult, cei 3 indivizi și-au făcut de cap sub nasul Poliției, până când, în ajutorul agenților au venit mascații, care i-au săltat pe scandalagii și i-au dus la audieri, la postul de Poliție din Mărăcineni.

Ceea ce a frapat ulterior a fost că procurorul care a preluat cazul i-a eliberat pe Bogdan Ștefan și pe frații Cojocaru, pentru ca după 24 de ore, timp în care întreaga țară a văzut imaginile scandaloase, să-i rețină și apoi să ceară arestarea lor preventivă.

Cele de mai sus reprezintă, însă, doar una dintre multiplele fațete ale poveștilor în care este implicat „Activistul buzoian”. De cele mai multe ori, Robert Nițu intră voit în conflicte cu diverse persoane pe care de multe ori aproape că le provoacă să reacționeze violent. Nu de puține ori, Nițu a sfârșit prin a fi agresat în finalul acțiunilor sale, însă tot mai multă lume spune că „Activistul buzoian”, dincolo de rezultatele bune pe care le obține pentru aflarea adevărului, se manifestă voit provocator, tocmai pentru a provoca acest tip de evenimente pe care, ulterior, să le mediatizeze.

Sunt de asemenea numeroase voci care susțin că Nițu a obținut chiar și foloase în urma activității sale așa zis jurnalistice, chestiune care, iată, trebuie și ea limpezită de către Justiție, instituție care poate extinde cercetarea judecătorească și pe această latură.

Altminteri, în folclorul urban circulă deja numeroase comentarii cu privire la o mulțime de acțiuni ale lui Nițu, desfășurate atât în județul Buzău, cât și în alte județe, evenimente care s-au derulat cel puțin suspect., dar care au devenit subiecte de scandal și care, în final, s-au stins la fel de repede pe cât au fost iscate.

Așadar, povestea „Activistului buzoian” continuă la Ploiești, după ce la Buzău a primit satisfacții din partea instanței de judecată.