Actualitate

Ce a pățit medicul pediatru, acuzat că s-a folosit de CNP-urile unor copii pentru a se umple de bani, la finalul audierilor de la Poliție

Medicul pediatru care s-a folosit de CNP-urile unor copii pentru a se umple de bani, dar care a fost descoperit de polițiști după un prejudiciu de 400.000 de mii de lei, va fi cercetat sub control judiciar. Așa au decis anchetatorii, luni seară, la finalul audierilor. Contabila medicului și asistenta medicală, suspectate că au pus umărul la comiterea fărădelegilor, vor fi cercetate în libertate.

Medicul pediatru originar din București dar care oferea consultații în Pogoanele este acuzat că, având ajutorul asistentei și al contabilei sale, a obținut sume importante de bani de la stat pentru servicii pe care de fapt nu le-a acordat.        

Potrivit anchetatorilor, începând din 2016, medicul din Pogoanele a început să treacă în registru faptul că a consultat pacienți și le-a acordat îngrijiri medicale deși, în realitate, aceștia nu i-au trecut pragul. Mai departe, pe baza acestor situații, cadrul medical a solicitat și a obținut decontarea acestor servicii. Astfel, în perioada 2016-2019 a obținut, fără drept, decontarea serviciilor medicale acordate pentru  aproape 2300 de copii. Ceea ce înseamnă un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei creat bugetului asigurărilor sociale de sănătate.     

Luni, polițiștii din Buzău au descins la cabinetul medicului, dar și la locuința doctorului, asistentei cu care lucra și a contabilei sale. Cei trei au fost duși la sediul Poliţiei pentru audieri.  În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Despre caz, și AICI

Etichete