Actualitate

Ce a pățit un buzoian după ce a pus pe facebook poze cu nepotul său jucându-se cu arme adevărate

Percheziții la Vernești, într-un dosar  în care sunt vizate infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Un buzoian de 62 de ani și fiul său au fost vizati de ancheta oamenilor legii. Polițiștii aveau informații că la locuința bărbatului de 62 de ani sunt depozitate  puști cu aer comprimat deținute fără drept. Fiul bărbatului ar fi fost cel care a adus armele din Anglia. Între timp, acesta a fost răpus de Covid. Doar tatăl său mai este cercetat acum de polițiști.

Șocant este însă, nu neapărat că bărbatul avea arme acasă, deși e clar că și acest lucru e deosebit de grav și ilegal, dat fiind că nu avea documente pentru ele, ci faptul că inclusiv un nepot de-al său, un băiat 8-9 ani, le mânuia. Iar faptul că un copil mic mânuia aceste arme era, se pare, motiv de mândrie pentru familie, dat fiind că momentele erau imortalizate și erau apoi postate pe rețelele de socializare.

În urma perchezițiilor,  oamenii legii au găsit în afara celor două puști, și două pistoale cu care buzoianul producea zgomot.

Armele erau supuse autorizării însă buzoianul nu avea nici un document pe ele.

In acest caz, la finalul perchezițiilor, polițiștii au deschis dosar penal pentru “nerespectarea regimului armelor și munițiilor” şi „contrabandă calificată.