Actualitate POLITICĂ

Senatorul PNL, Vlad Pufu, îl provoacă pe Marcel Ciolacu: ”Îi arunc mănușa președintelui PSD să prioritizeze A7”

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, ”îi aruncă mânușa” președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de asemenea buzoian, provocându-l să prioritizeze Autostrada Moldovei, proiect prins la finanțare în timpul Guvernului Orban și Cîțu  în Planul Național de Redresare și Reziliență.
Parlamentarul PNL  susține că liberalii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a reuși să prindă la finanțare proiectul autostrăzii Moldovei, devenind astfel printre singurele proiecte de infrastructură mare din PNRR. De acum, spune Pufu, Marcel Ciolacu, care este, de asemenea buzoian, trebuie să găsească pârghii pentru a prioritiza acest obiectiv de interes major pentru Buzău și pentru regiune.


” Ce a depins de Guvernul PNL, de coaliția de până acum cu USR, de preocuparea mea și a colegilor mei parlamentari, am făcut. Cu eforturi mari am reușit să punem cap la cap studii, documente, birocrația în general, cea care a obstrucționat dezvoltarea atâția ani. Proiectul A7 a prins finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență, devenind astfel printre singurele proiecte de infrastructura mare din PNRR.  De acum încolo, prin învestirea noului Guvern, îi arunc mănușa președintelui PSD, Marcel Ciolacu să prioritizeze acest mare obiectiv de interes major pentru Buzău. Să se îngrijească să fie respectat calendarul, astfel încât în 2024 să putem circula pe autostradă București – Ploiești – Buzău, iar în 2026 până la Pașcani, prin Focșani și Bacău.
Scopul coaliției PNL – PSD – UDMR este unul singur, acela de a le livra românilor rezultate concrete. Suntem parlamentari de Buzău și împreună avem un singur scop, iar A7 trebuie să devină și pentru Marcel Ciolacu o prioritate a mandatului său. Acum are totul la îndemână” a transmis senatorul PNL Vlad Pufu.


Autostrada A7 e un obiectiv de o importanță strategică pentru Moldova, cea mai săracă regiune a țării. Autostradaar urma să se întindă pe o distanță de 329 de km.

Este o autostradă propusă pe traseul Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani.  Aceasta a fost împărțită în tronsoane, aflate în diferite stadii de implementare. O singură secțiune este deschisă – un traseu de 16,27 km din centura orașului Bacău care se suprapune cu traseul autostrăzii A7.
Cel mai avansat dintre ele este tronsonul Ploiești – Buzău, aflat în faza de analiză a celor 39 de oferte depuse la licitația pentru construcție. Sectorul Ploieşti-Buzău va avea 63 de kilometri lungime, 6 noduri rutiere, 160 de ha de perdele forestiere, 42 de poduri + pasaje şi 4 spaţii de servicii, dotate şi cu staţii de încărcare electrice.