Actualitate

CE AU CĂUTAT ROMÂNII PE GOOGLE, ÎNAINTE DE PAȘTI: rețete de prăjituri, de drob de miel și de friptură, dar și cum va fi vremea

Google-ul a devenit aliatul multor gospodine în ziua de astăzi. O demonstrează și datele care arată că în motorul de căutare, cele mai multe  solicitări  din ultima săptămână au fost cele legate de  vopsitul ouălor, de rețete de prăjituri, de drob și de friptură de miel.

Mai exact, în ultimele şapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle şi antreuri de Paşte, dar au fost interesaţi și de tradiţii, căutând pe internet care e semnificaţia mielului de Paşte.

Cele mai populare căutări legate de „Paşte” în ultima săptămână sunt: Când se vopsesc ouăle de Paşte, Când începe şcoala după Paşte,  De ce se taie miel de Paşte, Antreuri de Paşte, Semnificaţia mielului de Paşte, Urări de Paşte şi Salata boeuf Paşte.

Printre cele mai populare căutări pe Google în România după cuvântul „miel” în ultima săptămână se regăsesc „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” şi „ciolan de miel Scărlătescu”.

Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google din ultimele 7 zile se remarcă reţeta de cozonac a lui Alex Cîrţu, reţeta de saksuka turcească, pasca fără aluat şi cea poloneză, dar şi o reţetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

În ultima săptămână, românii au căutat pe Google cum se vopsesc ouăle cu orez, cum se obţin „ouă marmorate cu foi de ceapă” sau metoda vopsirii ouălor cu şerveţele şi beţişoare. Au mai fost căutate „vopsea de ouă copii” şi „vopsea de ouă cu sclipici”.

Anul acesta, căutările au vizat şi momentul la care va începe școala, după sărbătorile pascale.