Actualitate

UN PAȘTE ÎN SIGURANȚĂ. Pompierii, alături de preoți și enoriași, de sărbători. Va fi amenajat și un punct de lucru temporar al ISU

Anul acesta, de Paște, bisericile vor fi luate cu asalt de credincioși. Se așteaptă un număr însemnat de enoriași la slujba de Înviere, în condițiile în care anul trecut acest lucru a fost strict interzis. Autoritățile centrale au decis ca enoriașii să poată participa fizic la slujbe, în interiorul bisericilor, dar cu respectarea distanței fizice și, obligatoriu, cu mască de protecție. Credincioșii vor putea merge la slujbă în noaptea de Înviere, fără a avea asupra lor declarație pe propria răspundere.

Pentru ca situația să fie ținută sub control, echipaje de pompieri, polițiști și jandarmi vor fi în zonă. În plus, pompierii vin cu o serie de sfaturi pentru credincioși pentru a evita orice incident neplăcut.

“Pe timpul slujbelor și în noaptea de Înviere, credincioșii trebuie să țină lumânările aprinse cât mai departe de haine și de materialele combustibile, evitându-se deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule. Pe timpul slujbei, ușile vor rămâne obligatoriu deschise. La sfârșitul acestora încăperea trebuie verificată minuțios pentru a  evita orice sursă de incendiu. Parcarea autoturismelor în vecinătatea lăcașurilor de cult se va face în așa fel încât să nu fie blocate căile de acces în situații de urgență.”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu.

Alte zeci de echipaje de pompieri vor fi prezente în zonele în care an de an ajung extrem de mulţi buzoieni dar și persoane din județele limitrofe, cum ar fi zona de agrement Haleş- Ciolanu.

“Peste 140 de pompieri ce încadrează zilnic 70 de mijloace tehnice vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână. În plus, în noaptea de Înviere vor fi dislocate echipaje de pompieri ce vor asigura intervenția la fața locului. Personalul din cadrul Inspecției de Prevenire va asigura respectarea măsurilor de siguranță pentru apărarea împotriva incendiilor și măsurilor de protecție împotriva COVID-19 pe timpul sujbelor. Printre obiectivele unde se vor afla echipajele ISU se află Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Mănăstirea Ciolanu și zona de agrement Ciolanu, celellate zone de interes fiind asigurate de pompieri de la bază.”

În plus, pentru a fi cât mai aproape de zonele în care pot apărea probleme, astfel încît să intervină de urgență, de Paște, pompierii buzoieni vor organiza un punct de lucru temporar pe una dintre cele mai aglomerate șosele din județ.

“Având în vedere traficul rutier intens preconizat în următoarea perioadă, va fi organizat un punct de lucru temporar ce presupune amplasarea unei autospeciale de stingere cu apă și spumă, dotată și cu modul de descarcerare în zona Hanul lui Țintă.”, a adăugat sergent major Vlăduț Pârvu, de la ISU Buzău.