Actualitate

Ce au pățit două femei, mamă și fiică, pentru că au vândut bijuterii pe facebook (FOTO&VIDEO)

Afacere de familie! O tânără din Buzău și mama sa au decis să facă bani din vânzarea de bijuterii. Nu într-un magazin specializat, ci pe Facebook. Numai că polițiștii au aflat de afacerile celor două și le-au dat planurile peste cap.

Cele două femei, o tânără de 32 de ani, din Buzău, și mama sa de 53 de ani, care locuiește la Brașov, aduceau bijuterii din Turcia și Italia. Postau apoi pe rețelele de socializare fotografii cu lănțișoarele și cerceii de vânzare, atrăgând clienții. În timp, însă, printre cei care au observat anunțurile de vânzare au fost chiar polițiștii. Oamenii legii au descins la domiciliile femeilor, în Buzău și Brașov, dar și la adresa la care locuia un prieten de familie.

“În dimineaţa zilei de 20 decembrie a.c., poliţiştii de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţele Buzău şi Braşov, la imobile utilizate de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală. Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere pentru 2 femei în vârstă de 53 şi 32 de ani, din Braşov, respectiv Buzău şi un buzoian de 58 de ani, fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor”, transmite IPJ Buzău.

La locuința tinerei, polițiștii au găsit bijuterii, dar și diverse sume de bani ce provin, cel mai probabil, din vânzarea de aur.

“Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că persoanele ar fi introdus în ţară şi ar fi comercializat bijuterii din aur şi argint fără a avea documente de autorizare sau de provenienţă.  În total, în urma percheziţiilor au fost ridicate aproape 620 gr. bijuterii de aur dar şi suma de 5400 de lei, respectiv 500 euro, înscrisuri şi documente. Tânăra de 32 ani a fost plasată sub control judiciar. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.”

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Fain articolul… in sensul ca “are potential informativ-educativ” legat de ilegalitatea unor astfel de afaceri. Ar fi interesant si un articol despre conditiile in care se poate si nu se poate vinde, ca persoana fizica, pe internet, caci… putini cred ca le stiu. 🙂

  • Probabil ca sunt mai legali aia de la casele de amanet si cei care vand tigari si sosete pe sub mana la Piata Centrala.