Actualitate

Trafic infernal pe străzile din Buzău. Se merge bară la bară (VIDEO)

În goana după cadouri și după ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun, orașul a devenit un furnicar. În piețe și magazine este aglomerat de la prima oră a dimineții și până seara. Buzoienii ies la cumpărături iar acest lucru face și ca străzile din oraș să devină mult prea aglomerate. Sunt momente bune din zi în care se circulă bară la bară, iar găsirea unui loc de parcare în centrul orașului reprezintă o adevărată izbândă.

Pe strada Ion Băieșu, de exemplu, marți, unii șoferi au fost nevoiți să aștepte și de 4 ori la un semafor. La fel de aglomerat este, la orele de vârf, și în zona de nord a Buzăului, în preajma centrelor comerciale.

În acest context, polițiștii de la Rutieră ies în număr mult mai mare pe străzi, atât pe cele din municipiu, cât și pe drumurile naționale, pentru a fluidiza traficul și pentru a preveni accidentele rutiere. În acest sens, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a emis o serie de recomandări pe șoferi.

„Pentru că ne apropiem de Sărbătorile de Iarnă, recomandăm celor care umblă după cadouri să evite deplasarea cu autovehiculele proprii în zonele aglomerate și să nu își lase mașinile în zona de acțiune a indicatoarelor care interzic oprirea sau staționarea, pentru a nu îi incomoda pe ceilalți participanți la trafic.

Deosebit de importantă este respectarea regulilor de circulație de către toți participanți la trafic, pentru ca Sărbătorile de Iarnă să nu fie umbrite de consecințele evenimentelor rutiere.

Conducătorilor auto le recomandăm să își respecte partenerii de drum, să își păstreze calmul și să nu uite politețea rutieră.

Înainte de a porni la drum pe distanțe mari șoferii trebuie să se informeze despre condițiile meteo-rutiere din zonele pe care intenționează să le parcurgă.

Deosebit de importantă pentru siguranța traficului rutier este adaptarea permanentă a vitezei la condițiile de drum și de trafic, evitarea bruscării comenzilor autovehiculului și mărirea distanței între autovehicule.”