Actualitate

(UPDATE) Ce i-a costat pe doi soți din Rm.Sărat gestul de a-și etala pe Tik Tok bogăția (VIDEO)

FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

UPDATE: După o noapte petrecută în arest, cei doi frați din Focșani au fost lăsați să plece acasă. Ei vor fi cercetați în stare de libertate.

Știrea inițială: Un filmuleț postat pe Tik Tok, prin care arătau teancurile de bani din propria casă, invitație pentru hoți. Este ceea ce li s-a întâmplat unor râmniceni, care au rămas fără zeci de mii de euro după ce hoții le-au călcat pragul.

Totul s-a întâmplat la finele lunii august. Cei doi frați din Focșani și păgubiții din Râmnicu Sărat se cunoșteau, fiind rude prin alianță, dar nu erau în relații prea bune. La un moment dat, râmnicenii au postat pe internet un clip în care arătau teancuri de bani si luxul din propria casă, ceea ce le-a atras atenția focșănenilor. Într-un week-end au profitat de faptul că cei doi soți din Râmnic erau plecați la o nuntă și atunci au decis să acționeze.

“Polițiștii de investigații criminale au identificat principalii bănuiți în cazul unui furt din locuință, 2 tineri de 22 și 25 de ani, din Focșani. Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 27/28 august a.c., cei doi tineri ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Râmnicu Sărat, prin forțarea ușii și ar fi sustras 27.000 de euro și un lănțișor din aur”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.     

Polițiștii au demarat cercetări în urma spargerii și au reușit în cele din urmă să-i identifice pe făptași. Oamenii legii au descins la locuința focșănenilor și i-au dus la audieri.

“În ziua de 16 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, la imobilele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii de furt. În urma administrării probatoriului, față de cei doi tineri a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 17 noiembrie, să fie prezentați parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.”

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.