Actualitate

Proiect pilot pentru testarea copiilor de către elevii școlilor sanitare, cu acordul Ministerului Sănătății și Ministerului Educației. La Crăciun se trage linie

Toate cele 6 școli postliceale cu profil sanitar din Buzău și-au dat acceptul de a pune umărul la testarea elevilor în școli cu teste rapide de salivă, atunci când acestea vor fi distribuite în teritoriu. Acum, autoritățile județene urmează să înștiințeze Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Dacă forurile centrale și-ar da acordul pentru implicarea acestor tineri, testarea copiilor cu teste de salivă ar fi ca și rezolvată.

”De la ora 10.00 am avut o întâlnire cu reprezentanții școlilor sanitare prin medierea Inspectoratului Școlar. Au participat 6 școli postliceale care activează în județul Buzău. Toate cele 6 scoli si-au manifestat  disponibilitatea ca intenție de a participa și de a face  un front comun în acest efort. Toate cele 6 doresc, dacă va fi posibil legal, să participe la acest demers, de a trimite cursanți să testeze copiii cu teste rapide. Unele școli spun că și cei de anul 1 cu instruire se pot califica la așa ceva. Mai sunt lucruri de pus la punct: gen instruirea acestor elevi, clarificarea problemei de transport in situația în care decidem să meargă în școlile rurale să testeze copiii. Ceea ce ne bucură e că 6 scoli  si-au manifestat disponibilitatea fermă de a participa dacă și cadrul legal va permite.  Această disponibilitate a celor 6 școli va fi centralizată la nivelul DSP și o adresă va fi transmisă către Ministerul Sănătății cu această concluzie a discuției noastre”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

De altfel, autoritățile buzoiene vor să implementeze un proiect pilot privind testareea copiilor de către cursanții școlilor sanitare, proiect ale căror concluzii vor fi trase după Crăciun.

”Inspectoratul Școlar a propus o primă perioadă de testare a acestei colaborări, de 4 săptămâni, să facem un proiect pilot până la vacanța de Crăciun. Vedem apoi ce a funcționat, ce nu, și vedem  ce e de făcut în continuare”, a mai spus prefectul.