Actualitate

Ce meserii poți învăța în septembrie! AJOFM organizează două cursuri de formare profesională

Buzoienii fără un loc de muncă au șansa de a învăța o meserie nouă care să le asigure, în viitor, un loc de muncă. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău anunță că în luna septembrie va organiza două cursuri de formare profesională. Participarea este gratuită perntru șomerii aflați în baza de date a instituției.

Cameristă și frizer sunt cele două meserii pe care le pot învăța șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă și care doresc reconversie profesională. Cursurile vor fi organizate în septembrie și se vor dresa unui număr de 34 de cursanți. Dintre aceștia 14 pot opta pentru cursul de cameristă și 20 pentru cel de frier.

Potrivit statisticilor anunțate de ANOFM, Buzăul este unul din județene în care numărul cursurilor de formare este unul extreme de redus, în comparație cu Vrancea, de exemplu, unde vor putea participa peste 250 de personae.

” Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în luna septembrie 2021, 162 programe de formare profesională pentru un număr de 2.408 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti. Judeţele în care, în luna septembrie 2021, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (252 persoane), Dâmbovița (168 persoane), Ialomița (112 persoane), Timiș (112 persoane), Brașov (84 persoane)”, informează ANOFM.