Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Șase persoane, infectate cu SARS-CoV-2, printre care și un copil! Care este starea lor

Noi confirmări de COVID-19. Ziua de duminică aduce un plus de șase cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, iar printre ei se află și un copil de doar șase ani. Restul sunt adulți cu vârstă de până la 79 de ani, niciunul dintre ei nefiind vaccinat împotriva infecției cu noul coronavirus.

” În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 6 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19). 2 pacienți au fost testați cu test rapid antigen  la  laboratoare private, un pacient a fost testat cu test rapid antigen de Secția Exterioară Buzău-Spitalul General Căi Ferate Galați și 3 pacienți au fost testați RT-PCR la Spitalul Județean de Urgență  Buzău”, se arată în raportul DSP Buzău.

Starea lor este una bună, doar dintre persoanele diagnicate în ultimele 24 de ore având nevoie de internare.

”Cei cinci adulți nu au fost vaccinați și prezintă simptomatologie ușoară și  medie. Doi pacienți sunt internai la  Spitalul Râmnicu Sărat și Spitalul Județean Buzău, ceilalți fiind izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Niciunul venit din afara țării. Niciunul nu cunoaște sursa de infectare”, spun surse din cadrul Prefecturii Buzău.

Situația epidemiologică la zi:

Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 12653

Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei:12173

Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 439

Număr persoane în carantină la domiciliu: 970

Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 35

Număr persoane testate in ultimele 48 ore: 322