Actualitate

Drumeție cu peripeții! Ce a pățit o femeie, aflată la plimbare, în Munții Buzăului, cu soțul și cei doi copii. Jandarmii au intervenit de urgență (video)

O femeie a fost cobărâtă cu targa de pe munte de jandarmii montani. Întreaga întâmplare a avut loc astăzi, în jurul orei 15.30, când un bărbat a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Acesta a povestit că este pe munte, pe Drumul Luanei, împreună cu soția și cei doi copii minori și nu mai pot coborî. Femeia se accidentase la un picior și nu se mai putea deplasa.

”În jurul orei 15.30, prin SNUAU 112, un prahovean a sesizat faptul că a plecat împreună cu soția și doi copii minori într-o drumeție pe traseul nr. 4 Drumul Luanei, între Agatonul Nou și Agatonul Vechi, dar soția s- a accidentat la un picior și nu mai poate continua.Au fost direcționate către zona indicată 2 echipaje de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu, cu echipament adecvat intervenției și din cadrul Detașamentului Mobil, împreună cu pompieri din cadrul ISU Buzău”, se arată în comunicatul trimis de IJJ Buzău.

 Apelul a fost dat în jurul orei  15.30, însă echipajul salvator a ajuns la femeia accidentată abia după două ore, drumul până acumj fiind extrem de anevoios. Femeia a primit primul ajutor și apoi a fost coborâtă în siguranță, pe o targă, până la autospeciala ISU care a transportat-o până la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.

”Cei patru au fost găsiți în zona indicată după aproximativ 2 ore, întrucât o bună parte din traseu a fost parcursă pe jos de către echipajele de jandarmi”, informează IJJ Buzău. Jandarmii montani i- au acordat femeii primul ajutor, în sensul în care piciorul i- a fost imobilizat și a fost transportată cu targa aproximativ 1 km până la autospeciala ISU pentru a fi transportată la UPU Buzău”, se arată în comunicatul trimis de IJJ Buzău.

Celelalte persoane nu au necesitat îngrijiri medicale și au fost conduse în siguranță la autorismul proprietate personală.