Actualitate POLITICĂ

Cum explică USR-PLUS demisia singurului primar pe care îl avea în județ

Claudiu Constantin, cel mai tânăr primar din județul Buzău și singurul reprezentant al USR-PLUS la vârful unei primării, și-a dat demisia din funcție. El a renunțat la mandatul de ales local la nici doi ani de la alegeri, după cum Șansa News a relatat AICI. Primarul comunei Lopătari și-a înaintat demisia din funcție invocând motive personale.

După anunțarea demisiei, prin intermediul unei postări pe Facebook, Claudiu Constantin nu a putut fi contactat pentru discuții sau declarații care să lămurească lucrurile. Surse politice spun că gestul său i-a luat prin surprindere și pe colegii săi de partid, mai ales că, în ultima vreme, primarul din Lopătari nu prea mai fusese văzut pe la partid. Chiar dacă nu s-a consultat cu conducerea USR-PLUS Buzău înainte de a recurge la demisie, colegii săi din organizație au găsit în gestul său un bun prilej de a face exercițiul opoziției, acuzând că de vină pentru demisie este lipsa susținerii primarului din Lopătari de către autoritățile locale și centrale.

Mai exact, organizația USR-PLUS Buzău a transmis un comunicat de presă din care reiese că unul dintre motivele care l-au împins pe Constantin să demisioneze este faptul că nu ar fi avut susținere pentru a realiza proiecte de dezvoltare.

” Decizia lui vine și ca urmare a faptului că în România sistemul discreționar de alocare de fonduri primăriilor te „pedepsește” că nu ești în partidul „care trebuie”. În tot acest timp Claudiu nu a avut sprijinul autorităților locale și guvernamentale, iar fără acest sprijin este foarte greu să performezi”, transmite USR-PLUS Buzău.

Șansa News a încercat să îi consemneze un punct de vedere lui Claudiu Constantin, dar acesta nu a răspuns la telefon. Este însă pentru prima oară când motivul invocat în comunicat apare în spațiul public, creându-se senzația că primarul a capitulat înainte să tragă un semnal de alarmă cu privire la eventualele probleme întâmpinate. Iar partidul exploatează tocmai această lipsă de comunicare.

Prin poziția pe care o adoptă USR-PLUS în acest caz se creează impresia că Lopătariul este condamnat din start, în condițiile în care, cel puțin pentru o vreme, la conducere se va afla viceprimarul comunei, la rândul său membru USR-PLUS.

Conducerea organizației menționează însă, în același comunicat, și o serie de proiecte pe care Claudiu Constantin a reușit să le realizeze în scurtul mandat abandonat la jumătate , printre care o creștere a bugetului și depunerea unor proiecte în vederea obținerii finanțărilor europene sau guvernamentale.

Pe de altă parte, locuitorii comunei și-au exprimat dezamăgirea cu privire la gestul celui pe care l-au ales ca primar, iar demisia e privită ca un abandon :

”Speranțele puse în capacitatea dumneavoastră de a fi in bun edil , de a scoate la lumina și a dezvolta comunitate se năruie”, a comentat un localnic pe Facebook.

”Păcat. Aveam încredere că se poate face ceva bun în Lopătari”, scrie un alt cetățean al comunei.

”Multă sănătate dar nu pot sa accept ca ați renunțat la locul de primar,sper sa reveniți cu mare drag ptr locuitorii comunei care au sperat foarte mult”, este un alt comentariu la postarea în care Claudiu Constantin își anunță demisia.

USR-PLUS Buzău mai spune, în încheiere, că un alt motiv care l-ar fi determinat pe Claudiu Constantin să-și dea demisia e acela că vrea să se ocupe mai mult de copiii săi.