Actualitate

(P) Ce puteți face cu o cameră GoPro

Camerele GoPro sunt instrumente puternice în pachete mici și rezistente. Ele pot filma clipuri video spectaculoase, dar ce altceva puteți face cu ele?

Aproape de la înființarea lor, camerele HERO de la GoPro au dominat piața camerelor de acțiune, atât de mult încât numele GoPro a devenit sinonim cu camera de acțiune în sine. Dar, în timp ce majoritatea dintre noi sunt conștienți de faptul că GoPro, cum ar fi cea mai recentă GoPro HERO 10 Black sau predecesorul său, HERO 9 Black, pot produce conținut video uluitor la simpla apăsare a unui buton, multe dintre facilitățile mai puțin cunoscute ale camerelor rămân misterioase.

Poze

Toate camerele HERO disponibile în prezent, împreună cu camera GoPro Max cu 360 de grade, pot face fotografii excelente, precum și filmări video de calitate superioară. GoPro a pus aproape la fel de mult accent pe asigurarea faptului că camerele HERO pot produce fotografii foarte detaliate și cu un aspect bogat ca și pe capacitățile video impresionante ale camerelor sale.

Cea mai recentă cameră GoPro, HERO 10 Black, este echipată cu o cameră de 23 de megapixeli, în timp ce H9 are o rezoluție maximă de 20 MP. Ambele oferă modul SuperPhoto, care poate fi folosit pentru a îmbina mai multe imagini și utilizează procesarea software pentru a vă oferi cele mai bune rezultate posibile. Camerele HERO 8 și HERO 7 Black pot realiza ambele fotografii de 12MP și dispun, de asemenea, de versiuni anterioare ale modului SuperPhoto.

Live streaming

Camerele HERO de la HERO 10 Black până la 7 Black și GoPro Max pot face live streaming prin intermediul aplicației GoPro. Atât H9, cât și H10 vă vor permite să transmiteți în Full HD 1080p, iar cea din urmă vă permite, de asemenea, să aplicați HyperSmooth 4.0 pe transmisiunile dvs. – util dacă doriți să transmiteți acțiune.

La momentul redactării acestui articol, facilitatea de transmisiune live este disponibilă doar pentru transmisiunile directe pe profilurile și pagina de Facebook, Twitch și YouTube. Pentru alte platforme, cum ar fi Vimeo, va trebui să treceți printr-un URL RTMP, iar transmisia în direct pe Instagram nu este, din păcate, încă suportată. Abonații GoPro pot, de asemenea, să configureze linkuri private pentru a face streaming către cine doresc.

Vlogging

Cu un ecran de vizualizare frontal încorporat, precum și cu un ecran tactil din spate, HERO 9 Black și HERO 10 Black sunt cele mai bune GoPro pentru vlogging, deoarece puteți vedea exact ce este filmat în timp ce vă aflați în fața camerei – cea din urmă fiind preferabilă dintre cele două, datorită chipsetului actualizat care alimentează o previzualizare live mai fluidă. În mod similar, cu obiective în față și în spate, GoPro Max este, de asemenea, o cameră excelentă pentru vloggeri. Filmați doar cu obiectivul din spate și veți putea să vă încadrați în cadru prin intermediul ecranului tactil.

Deși HERO 8 Black nu vine cu un ecran frontal în mod standard, puteți adăuga unul prin achiziționarea accesoriului Media Mod. Media Mod se atașează la GoPro și vă permite să montați un ecran de vizualizare suplimentar numit Display Mod. De asemenea, Media Mod vine cu un microfon direcțional care va îmbunătăți masiv calitatea înregistrării audio a GoPro-ului dumneavoastră.

Camera web

Este ușor să configurați HERO 10 Black, H9 Black sau H8 Black ca o cameră web. Pur și simplu descărcați software-ul GoPro Webcam pe computerul dvs. de birou, conectați GoPro la computer prin intermediul cablului USB-C al camerei și aceasta va trece în mod implicit în modul webcam atunci când este pornită.

De asemenea, puteți utiliza și modelele HERO mai vechi, dar configurarea este puțin mai complexă și va trebui să plătiți un cablu HDMI la Micro HDMI și un convertor HDMI la USB. Puteți găsi instrucțiuni complete despre cum anume se face acest lucru pe site-ul GoPro.

Rezistența la apă

Camerele HERO de la HERO 5 încoace (cu excepția HERO 7 White) sunt toate complet rezistente la apă până la adâncimi de până la 10 m, fără a fi nevoie de o carcasă suplimentară. Adăugați însă o carcasă de scufundare și majoritatea modelelor pot funcționa la adâncimi de până la 60 m.

Totuși, asigurați-vă că țineți strâns (sau, mai bine, că GoPro este bine fixat pe ceva) atunci când vă aflați în apă, altfel camera se va scufunda ca o piatră. Din fericire, puteți cumpăra un accesoriu numit Floaty, care se atașează la cadrele și carcasele GoPro pentru a acționa ca un ajutor de flotabilitate pentru camera dumneavoastră.

Etichete