Actualitate

Ce s-a întâmplat la UPU după Crăciun! Câți buzoieni au ajuns la spital

Pentru mulți români, chefurile din preajma sărbătorilor se termină la spital, din cauza exceselor alimentare sau a consumului exagerat de alcool, care fie provoacă o stare de rău, fie încinge spiritele atât de tare printre petrecăreți încât unii se iau la bătaie și ajung la Urgențe.

Anul acesta însă, de Crăciun, buzoienii au fost mai cumpătați iar numărul prezentărilor la UPU, în Spitalul Județean, a fost mai redus. Poate și de teama coronavirusului, oamenii au avut grijă cum petrec, pentru ca nu care cumva să ajungă la spital.

Astfel, în cele două zile de Crăciun, la Urgențe au ajuns mai puțin de 200 de buzoieni, și nu toți au avut nevoie de medic din cauza consumului exagerat de mâncare sau de alcool:

„Anul acesta, buzoienii au dat dovadă de cumpătare când vine vorba de mâncare, numărul prezentărilor pentru afecțiunile digestive fiind cu mult mai redus față de alți ani. În ziua de Crăciun, la U.P.U, s-au prezentat 89 de persoane, a doua zi s-au prezentat 99 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cazuistica a fost variată, au predominat colicile biliare, agresiunile pe fondul consumului excesiv de alcool, dar au fost și accidente vasculare cerebrale” a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.