Actualitate POLITICĂ

Casa Albă, „ocupată” de rezerviști! Un ofițer anticorupție are funcție de subprefect

Casa Albă pare să fi devenit un adevărat magnet pentru militarii rezerviști. Instituția Prefectului din Buzău este, foarte posibil, cea mai „militarizată” prefectură din țară dacă luăm în calcul numărul ofițerilor rezerviști care au ocupat în ultimii 30 de ani posturile de la vârful Prefecturii. De altfel, ultimele vești confirmă trendul pentru că, aproape sigur, unul dintre subprefecți va fi comisarul-șef Gabriel Ilie, șeful Serviciului Județean Anticorupție de la Buzău. Colonelul Ilie va ieși la pensie peste câteva zile și este susținut de grupul pesediștilor râmniceni. Candidatura sa, spun surse din interiorul PSD, a fost deja aprobată de forurile superioare ale partidului de la Buzău, dar și de la București.

Al doilea subprefect va fi, cu maximă probabilitate, Constantin Cristea, acum administratorul public al comunei Vernești, care a primit, și el, toate aprobările necesare de la partid.

Așadar, unul dintre subprefecți va fi un militar de carieră, el întregind, astfel, lista de rezerviști care au lucrat în Instituția Prefectului, așa cum a fost generalul Lucian Foca, fost șef al Armatei a 2-a, dar și fost șef al Brigăzii de Informații din Direcția Generală de Informații Militare (DGIM). După cum se știe, au fost și consilieri prefecturali care au provenit din instituțiile militarizate ale statului precum comisar-șef Iulian Bădeanu, fost șef la Permise și Înmatriculări Auto, ori comisarul-șef Ionel Chiriac, fost adjuct al Poliției Județene Buzău. Lista rezerviștilor este mai lungă, cei citați mai sus fiind însă printre ultimii care au lucrat în Casa Albă.