Actualitate

Ce se întâmplă cu bolnavii de diabet după ce singurul medic specialist din Ambulatoriul Spitalului Județean a plecat !

Situație dificilă pentru bolnavii de diabet după ce cabinetul  de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din policlinica Spitalului Județean a rămas fără singurul medic care activa aici, acesta alegând să lucreze într-o clinică privată.

Iată ce soluție a găsit conducerea  SJU Buzău pentru acești bolnavi:

” Pacienții care lunar vor trebui să își procure rețetele de insulina se pot adresa U.P.U, iar cei 2 medici de pe secție vor oferi consultații pentru pacienții cu diabet.

La nivelul județului Buzău există 7 medici diabetologi care oferă consultații pacienților cu diabet în baza contractelor încheiate cu C.J.A.S. Astfel că, pacienții se pot adresa celor 7 medici  pentru a-si procura rețetele de insulină. De asemenea,  conducerea spitalului a făcut demersuri pentru scoaterea  la concurs a unui post de medic pentru cabinetul de Diabet Nutriție si Boli Metabolice. In acest sens s-au trimis adrese la Ministerul Sănătății pentru publicarea în Viața Medicală a concursului”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al spitalului, Adriana Bunilă.

Șansanews.ro a scris aici că ambulatoriul de Diabet, Nutriție și Boli metabolice din Spitalul Județean Buzău rămâne fără medic după ce dr. Apriliana Stănescu a decis să încheie socotelile cu cel mai mare spital din județ. Ea a hotărât să lucreze într-o clinică privată, unde spune că pacienții vor beneficia de consultații gratuite în limita celor decontate de Casa de Asigurări.

De menționat că săptămâna aceasta și secția de Oncologie a Spitalului Județean este închisă după ce singurul medic specialist a plecat în concediu de odihnă. În acest timp, secția va fi igienizată și se vor face lucrări de reparații acolo unde se impun. Conducerea Spitalului spune că activitatea secției va reveni la normal pe 9 august.