Actualitate SĂNĂTATE

Ce se întâmplă cu centrul de vaccinare din zona Kaufland. E decizia Prefecturii

sursa adevarul.ro
sursa foto adevarul.ro

Programul de vaccinare din Centrul de Vaccinare Drive-Thru din municipiul Buzău, cel din zona Kaufland Sud, își va prelungi programul. Această decizie a fost luată în urma evaluării eficienței centrelor de vaccinare și ca urmare a adresabilității crescute, la solicitarea Instituției Prefectului din județul Buzău.

Programul a  fost modificat pe data de 16.08.2021, astfel:

  • Luni – vineri, între 14:00 și 20:00 (program anterior, 14:00-18:00)
  • Sâmbătă – duminică, între 10:00 și 20:00

La acest centru Drive-thru, vaccinarea se poate realiza atât cu serul Pfizer-BioNTech (care se administrează în două doze), cât și cu serul Johnson&Johnson (care se administrează într-o singură doză).

Luni, 16 august, în întreg județul Buzău, s-au efectuat 119 vaccinări. 62 de persoane au fost vaccinate cu serul de la Pfizer, iar restul de 57 de vaccinuri au fost cu cel de la Johnson&Johnson. Cele mai multe vaccinări s-au făcut în centrul de vaccinare Drive-thru din Kaufland Sud, unde au fost administrate 17 vaccinuri Pfizer și 18 vaccinuri Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Buzău , s-a înregistrat un nou caz de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 79 de ani, care a fost testată cu test rapid antigen de către SAJ Buzău.

Pacienta din Rm. Sărat a solicitat SAJ in vederea efectuării unor investigații medicale. A fost testată și confirmată pozitiv. Este asimptomatică, nu este vaccinată și nu cunoaște sursa infectării. Se află în izolare la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie.