Actualitate

Ce se întâmplă cu lucrările de la Colegiul Eminescu. O nouă decizie luată de aleșii locali

După luni întregi în care lucrările de pe șantierul deschis la Colegiul Mihai Eminescu au stagnat, din diverse motive, lucrurile par să se miște. Au început să sosească elementele de tâmplărie pe care constructorul trebuie să le monteze.

Astăzi, în ședința de Consiliu Local Municipal, consilierul local PNL, Florin Sangiu, i-a cerut primarului Constantin Toma detalii cu privire la stadiul lucrărilor de la Eminescu. Potrivit răspunsului edilului șef, lucrurile par să meargă în direcția cea bună. Se lucrează iar de câteva zile au început să sosească și primele obiecte de tâmplărie. Primarul Toma a subliniat că firma care are sarcina de a reabilita clădirea monument istoric din Buzău are termen până la finele lunii noiembrie să încheie proiectul. Atunci, șantierul ar trebui închis astfel încât din decembrie clădirea să fie gata pentru a fi mobilată și dotată cu tot ceea ce va fi nevoie pentru ca eminescienii să se întoarcă în școala lor.

Cert este că debutul noului an școlar îi va găsi pe elevi și profesori tot în clădirea de pe strada Transilvaniei. Astăzi, consilierii locali au aprobat prelungirea dării în administrare a imobilului respectiv către colectivul Colegiului Eminescu pentru anul școlar 2022-2023.

Elevii Colegiului Eminescu au fost mutați în clădirea de pe strada Transilvaniei încă din anul școlar 2018-2019, pentru a putea fi realizate lucrările de reabilitare. Pe parcurs s-au ivit o serie de probleme astfel că lucrările s-au derulat cu mare greutate iar termenul de finalizare a tot fost amânat.