Actualitate

Ce se întâmplă cu minorul care a comis două infracțiuni, pe drumurile publice. Protecția Copilului a fost sesizată

foto arhiva
foto arhiva

Băiatul de 15 ani care a provocat un accident de circulație marți seara pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din județul Buzău este, din fericire, în afara oricărui pericol. Minorul a rămas internat la Spitalul Județean, pe secția chirurgie infantilă, pentru investigații suplimentare. După accident, când s-a răsturnat cu mașina pe care chiar el o conducea pe DN2B, băiatul a fost adus la unitatea medicală și din fericire medicii au constatat că minorul are doar răni ușoare.

Imediat ce medicii vor permite anchetatorilor, minorul va fi nevoit să răspundă mai multor întrebări menite să deslușească ce l-a făcut să comită două infracțiuni grave și mai ales să-și pună în pericol atât viața lui cât și pe cea a celorlalți participanți la trafic. Mai exact, polițiștii au deschis o anchetă în care băiatul este acuzat de două infracțiuni, respectiv furtul mașinii părinților dar și conducerea fără permis.

Primul pas pe care polițiștii l-au făcut a fost să deschisă dosar penal și urmează să ceara o evaluare neuropsihiatrică astfel încât să se dovedească dacă băiatul avea discernământ sau nu în momentul comiterii celor două fapte.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului Județean Buzău au sesizat Protecția Copilului care, la rândul ei, trebuie să cerceteze ce s-a întâmplat în familia băiatului astfel încât acesta să ajungă să fure mașina părinților.

”DGASPC Buzău a fost sesizată de către Spitalul Județean de Urgență Buzău. Se realizează demersuri specifice de evaluare a situației, din perspectiva identificării serviciilor sociale ce pot fi oferite, în raport cu nevoile copilului și ale familiei, în momentul în care starea de sănătate a copilului va permite acest lucru”, a declarat Roxana Kovaci, purtătorul de cuvânt Protecția Copilului Buzău.

Pe de altă parte, sun surse care susțin că tânărul ar fi vrut să își pună capăt zilelor după ce s-ar fi certat cu prietena sa.

Mai multe detalii despre accident puteți citi aici.