Actualitate

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MUNICIPIUL BUZĂU DUPĂ CE INCIDENȚA A SCĂZUT SUB 3 CAZURI DE CORONAVIRUS LA MIA DE LOCUITORI. Anunțul prefectului

A scăzut ușor rata de incidență a cazurilor de COVID în municipiul Buzău, însă rămân în vigoare restricțiile specifice scenariului roșu.

Vineri, 9 aprilie, municipiul Buzău are o rată de infectare de 2,95 la mie. Dar, deși indicatorul a scăzut sub 3 la mie, rămân în vigoare măsurile adoptate, joi, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrucât setul de măsuri a fost adoptat pentru o perioadă de 14 zile. Abia la finalul acestei perioade urmează să fie reevaluată situația iar dacă numărul de cazuri de coronavirus va fi scăzut, vor fi ridicate restricțiile, a declarat pentru șansanews.ro prefectul județului, Silviu Iordache:

Pe de altă parte, de vineri, în scenariul roșu au intrat alte două localități: Glodeanu Sărat, care are o rată de infectare de 3.03 la mie, și Topliceni, cu rată 3,02.  A crescut semnificativ rata de îmbolnăvire și în orașul Pătârlagele care, cu 22 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, a ajuns la o rată de 2,99.

În județul Buzău, autoritățile raportează, vineri, 61 de noi cazuri COVID-19. De asemenea, potrivit DSP Buzău, o persoană s-a infectat cu SARS-COV-2 pentru a doua oară. Astfel, județul Buzău are o rată de 1,83 .