Actualitate

Ce se întâmplă cu testarea elevilor și profesorilor. Ultimele vești de la Inspectoratul Școlar

O nouă tranșă de teste pe bază de salivă pentru depistarea coronavirusului a ajuns, luni dimineață, la Buzău. Numărul de teste este însă mai mic decât numărul elevilor și al profesorilor care trebuie testați.

Conform autorităților din Inspectoratul Școlar Buzău, au ajuns luni dimineață, la Buzău, 42 de mii de teste rapide pe bază de salivă pentru depistarea coronavirusului. Sunt însă mai puține decât necesarul în condițiile în care la nivelul județului, sunt circa 60 mii de copii și profesori care trebuie testați. Autoritățile dau însă asigurări că toată lumea va fi testată, cel puțin o dată săptămâna aceasta.

„La acest moment calculele sunt gata, a început distribuirea celor 42.000 de teste pe care le-am primit în dimineața acestei zile, acoperim întreg județul, cu această primă testare. O parte din unitățile de învățământ care au avut stoc disponibil, deja au făcut testarea de dimineață, au primit rezultatele de la părinți, ceilalți care au lichidat stocul și nu au avut ce să distribuie copiilor le primesc astăzi de la Inspectoratul Școlar, le distribuie și mâine dimineață le vor administra. Pentru cea de-a doua zi de testare din această săptămână, dacă nu ne vin alte teste, nu putem să administrăm al doilea test. Sperăm că mâine, poimâine să ajungă și pentru cea de-a doua testare”, a declarat șeful ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Între timp, Ministerul Educației a anunțat că testarea elevilor se va face în funcție de disponibilitatea testelor, fie luni și joi, așa cum a fost scenariul inițial, fie marți și vineri.