Actualitate

Milioane de lei vin de la Guvern. Ce vor face cu banii autoritățile din Buzău

Pe final de an, municipiul reședință de județ și Consiliul Județean Buzău primesc bani de la Guvern pentru a acoperi măcar o parte din cheltuieli. Banii vor fi folosiți, în mare, pentru subvenția la căldură și pentru buna funcționare a DGASPC Buzău.

La finele săptămânii trecute, Guvernul a alocat peste 400 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 105 unități administrativ-teritoriale, printre care și cele din Buzău. Cu mici excepții, sume alocate sunt aceleași: 6,5 mil. lei pentru CJ, și 5 mil. lei pentru municipiile reședință de județ.

La Buzău, Consiliului Județean i-a fost repartizată suma de 6,5 milioane lei. Banii sunt mai mult decât necesari pentru susținerea sistemului de asistență socială. Asta în condițiile în care necesarul pentru plata salariilor și susținerea celorlalte activități din cadrul DGASPC, până la finele anului, este mult mai mare, de circa 14,5 milioane lei. Astfel, banii alocați zilele acestea, deși insuficienți, sunt mai mult decât bineveniți.

De partea cealaltă, Primăria  Buzău primește 5 milioane de lei. Sunt fonduri ce vor fi folosite, în cea mai mare parte, pentru subvenția la căldură. Restul sumei va fi direcționată către serviciul de salubrizare și pentru transportul în comun.