SĂNĂTATE Social

Ce simptome au contaminații cu coronavirus din cartierul Poștă. E grav

Opt dintre bolnavii cu COVID-19 transportați duminică noapte la spitalul din Râmncu Sărat au febră mare, tuse seacă, prezintă vărsături și o stare generală proastă. Ceilalți patru sunt asimptomatici la acest moment.

” Sunt 4 persoane asimptomatice și 8 simptomatice. Cei simptomatici au febră, 38.5,  tuse seacă, vărsături, au o evoluție mai severă decât ceilalți pacienți care au ajuns la noi.  Au venit cu probleme mai deosebite privind o febră mai mare vărsături”, a declarat  directorul Spitalului Municipal din Rm. Sărat, Adrian Danielescu.

Între timp, în spitalul din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, unde era un singur medic infecționist, a fost delegat un al doilea specialist, pentru a putea face față valului de pacienți veniți duminică seară.

Ca o veste bună, de ieri avem detașat un medic de la Infecțioase, de la Buzău. Avem 2 medici acum, mai ales că nu știm la ce să ne așteptăm. Suntem încrezători că vom ieși cu bine din această situație”, a adăugat managerul spitalului din Rm. Sărat, Adrian Danielescu.

Alți 9 bolnavi din focarul de coronavirus din cartierul Poștă au fost transportați la spitalul Victor Babeș din Capitală. Este vorba despre 2 copii de un an, 2 copii de 10 ani și un altul de 12 ani, alături de două persoane tinere, una de 19 ani și una de 34 de ani.