Actualitate Divertisment

Ce teste de anduranță se dau în Munții Buzăului! Unul dintre cele mai grele ultramaratoane din lume este în desfășurare

Buzăul este, zilele acestea, gazda singurului ultramaraton din Europa pe etape, în format auto suficient. Ce înseamnă acest lucru? Că participanții poartă, asupra lor, pe parcursul celor șapte zile de competiție, tot ce au nevoie ca să supraviețuiască, de la sac de dormit, la haine de schimb, apă și alimente.

Ultra Race Romania, conpetiția care a început miercuri și care a aliniat la start 14 concurenți din diferite țări ale Europei, se desfășoară după un concept diferit de restul maratoanelor. Concurenții au de parcurs 6 etape în șapte zile, fără nici un suport extern, în alergare/mers/târât pe o distanță de 250 kilometri. Pentru participanți limita minimă de vârstă este 18 ani, dar nu există și o limită maximă, astfel că cel mai vârstnic are 73 de ani.

Ultramaratonul se desfășoară în Ținutul Buzăului, o zonă cu peisaje unice, care vor putea fi descoperite de competitori . Cursa are loc în zona muntoasă a Buzăului, iar cartierul general a fost stabilit la o pensiune din zona Cașoca-Siriu.

Ultramaratonul se încheie miercuri când concurenții vor părăsi Buzăul, îndreptându-se spre Brașov și, apoi, către stațiunile Bran și Sinaia, unde vor vizita Castelele Bran și Peleș.

Ultramaratonul din Munții Buzăului poate fir urmărit LIVE aici.