Actualitate

Ce va avea pe masa de Crăciun un consilier local din Buzău. Gătește pentru oricine dorește! Cu cât vinde bucatele tradiționale

Pregătire mesei de Crăciun este un ritual la care gospodinele se gândesc cu mult timp înainte. Bucatele care vor delecta papilele gustative în ziua marii sărbători trebuie să fie dintre cele mai bune dar, în același timp, să arate spectaculos. Cum zilele până la momentul mult așteptat trec atât de repede, un consilier local din Buzău vine, și anul acesta, în ajutorul celor pentru care statul în bucătărie nu este o prioritate dar vor să aibă pe masa de Crăciun toate bucatele tradiționale. Alesul local gătește, pe comandă de toate: de la piftie, salată de boef, cârnați dar și nelipsita pomană a porcului. Produsele sunt livrate acasă chiar de sărbători.

Cristi Dobre sau Cristi Ice, cum este cunoscut de toți buzoienii,  este din 2020 consilier local, însă în tot acest timp nu a neglijat nicio clipă meseria care l-a consacrat:cea de bucătar.

Cristi Dobre este din Mărăcineni dar 14 ani a fost plecat în străinătate unde a lucrat în mai multe restaurante. În 2018 a revenit acasă și folosindu-se de bagajul de cunoștințe în domeniul culinar pe care l-a acumulata peste hotare, tânărul și-a deschis o mică afacere. Mai exact gătește și livrează buzoienilor mâncare în regim de catering.

Criti Ice merge pe bucătăria tradițională și nu face rabat de la calitate. Merge pe rețete învățate de la bunici dar și din alte zone cu tradiție culinară din Buzău. Pe unele de îmbunătățește și le oferă propria amprentă creând un preparat exclusiv.

Bucătarul spune că folosește foar ingrediente naturale și proaspete, iar de Crăciun vine cu un meniul tradițional pe care îl poate găti pentru oricine dorește.

Iată ce conține și ce prețuri au bucatele:

  • Pomana lui GHITA – cu carnati , ceafa și pulpa afumata, stropita cu putin usturoi – 40 lei /portia de 400 grame (se livrează rece )
  • Piftie de purcel cu carne proaspătă, ciolan , urechi și usturoi călugăresc 20 lei -500gr
  • Saramalute cu carne slaba de purcel , gatite la ceaun , la foc domol  -3 lei / bc (comanda minima 15 bc)
  • Caltaboș tradițional , la cuptor (carne tocata , mirodenii și orez) – 40 lei / kg (se livrează rece)
  • Salata de boeuf (piept de pui) cu maioneza de casa -60 lei kg (comanda minima de 1 kg)
  • Carne la borcan – “Borcanul Bunicii “ plin cu delicatese: Pulpa de purcel gătită la foc molcom , in untura ceafa , costite si cârnați la barda , toate afumate cu lemn nobil și untura alba , numa’buna de intins pe pita coaptă – 100 lei/ borcan/ 1,7kg
  • Zacusca cu vinete proaspete de Maracineni ,coapte pe jar, ceapa si ardei kapia , hribi si ghebe de Nehoiu – 25 lei /390 g
  • Murături asortate ECO, gustoase, cu miere de albine , sare , otet, pepenasi , gogonele , conopida , morcov , mere , telina , varza rosie &alba, (fara conservanti chimici ). Borcanul are 5 litri – 100 lei /bc