Actualitate

Ce vreme aduce Moș Nicolae! Anunțul meteorologilor care vizează și Buzăul

Moș Nicolae vine cu vreme specifică datei din calendar.  Începând de luni seară seară, în regiune vor începe să cadă mai întâi ploi, vântul se va intensifica și se va forma polei. Iar de marți dimineață, zonele de munte ale județelor Buzău și Vrancea vor intra sub incidența unui cod galben de ninsori.

Potrivit ANM, începând cu luni seara de la ora 22:00 până miercuri la ora 18:00, vom avea parte de ploi, mai întâi în sud-vest, dar apoi în toată țara. Cel mai mult va ploua în sud-est unde se vor strânge cantități de apă de până la 30-40 l/mp. Temperaturile minime vor favoriza producerea poleiului, fenomen care ar urma să apară pe arii restrânse în Transilvania și Moldova. Începând din a doua parte a zilei de marți vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-55 km/h, iar din dimineața zilei de miercuri, 08 decembrie aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

” Aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.
În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.
Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica  în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice,” precizează ANM.

Pe de altă parte, de marți dimineață de la ora 06:00 până miercuri seară, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte va ninge. De altfel, zonele montane ale județelor Buzău și Vrancea se vor afla sub incidența unui cod galben de ninsori, urmând a se depune strat de zăpadă pe alocuri consistent.

” În intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea ”, conform ANM.