Actualitate SĂNĂTATE

CEA MAI MARE TRANȘĂ DE VACCINURI ANTI-COVID, AȘTEPTATĂ, VINERI, LA BUZĂU

Buzăul urmează să primească noi doze de vaccinuri anti-COVID. Direcția de Sănătate Publică a făcut o nouă comandă de seruri cu care să poată fi imunizată populația la risc.  Cel mai probabil, vaccinurile vor ajunge la Buzău, vineri, după care vor fi împărțite în centrele de vaccinare. 2100 de vaccinuri ar urma sa fie distribuite Buzăului, la final de săptămână.

”Am făcut comanda, se va merge joi după ridicarea ei și vineri vor avea toate centrele  alimentarea făcută. Vin câte am comandat, 2100 de doze”, a declarat pentru șansanews.ro medicul epidemiolog  Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Cele 2100 de doze de vaccinuri anti COVID așteptate vineri la Buzău  reprezintă cea de-a cincea tranșă de seruri repartizate județului nostru.

Până acum, vaccinurile au venit în câte două tranșe de câte 975 de vaccinuri, apoi 500 și respectiv 1950 de doze, în total 4400.  

Conform raportărilor DSP, până la acest moment, la nivelul Buzăului, s-au vaccinat anti COVID 2500 de cadre sanitare și angajați din spitale și aproape 2000 de buzoieni din categoriile de risc și din instituții cheie, vaccinări care s-au realizat în cea de-a doua etapă a campaniei.

” 2500 de cadre sanitare au fost vaccinate până acum iar pe zona populațională s-au vaccinat în fiecare zi la capacitate, deci 60  pe centrele cu o singură cabină de vaccinare și 380 în LPS unde sunt 3 cabine de vaccinare. Am vaccinat pe trei zile, cred, că aproape 2000 de persoane”, a mai declarat Scântei.

Numai ziua trecută, s-au vaccinat la Buzău 594 de buzoieni, ceea ce reprezintă un record.

” Record de persoane vaccinate într-o singură zi, la Buzău! 594 de persoane au fost vaccinate ieri, cel mai mare număr vaccinări, de când a început campania în județul Buzău, într-o singură zi! Este evident efortul pe care îl fac medicii și întreg personalul medical pentru a asigura o desfășurare în bune condiții a companiei de vaccinare. În plus, este de necontestat faptul că buzoienii își doresc să participe activ, încurajând astfel întoarcerea la o viață normală cât mai curând posibil.” a transmis coordonatorul campaniei de imunizare anti COVID de la Buzău, Adina Moiseanu.

Mica Publicitate