Actualitate

Cel mai aglomerat week-end de pe litoral arată că nu e cazul să tragă clopotul pentru turismul estival de la Malul Mării Negre. Care au fost stațiunile preferate de români

A fost cel mai aglomerat week-end pe litoralul românesc, în acest sezon estival, anunță autoritățile. Drumurile a peste 200 000 de români au dus către stațiunile românești de la Marea Neagră și, astfel, știrile care anunțau declinul litoralului au început să piardă teren. Gradul de ocupare în stațiuni a fost de până la 100 %. Cea mai aglomerată stațiune a fost Neptun-Olimp unde au ajuns peste 40 000 de turiști. La Costinești, potrivit estimărilor făcute de asociațiile patronale, au fost în jur de 30 000 de turiști, dar cifreșle nu-I include și pe cei care au stat la gazdă. Mamaia a fost pe locul patru în opțiunile turiștilor care au ales să se răcorească la malul mării, în cel mai fierbinte week-end, din această vară.

Autoritățile consideră că nu există motive de îngrijorare privind o prăbușire a turismului estival la malul Mării Negre. Unele lucruri, cum ar fi comunicarea pentru o mai bună informare a oamenilro, trebuie îmbunătățite. De altfel, aceasta a fost una dintre concluziile întâlnirilro pe care operatorii din turism și asociațiile patronale le-au avut, luna aceasta, cu conducerea Ministerului Turismului.

Ministrul Turismului consideră că nu sunt motive de îngrijorare pentru litoral

”Sunt diverse aspecte, unele contradictorii, sunt și realități. Din punctul nostrum de vedere, sunt lucruri extrapolate, generalizate, care nu caracterizează întreaga activitate turistică de pe litoral. Da, sunt și situații în care prețurile sunt poate mult prea mari, sunt și alt gen de probleme, cum e prețul mare la parcare sau lipsa locurilor. Dar, starea aceasta nu e generalizată. Depinde și ce comparăm.  Evident că vor fi diferențe față de 2021. Să nu uităm că, în 2021, existând multe restricții de circulație, foarte mulți români care înainte de 2019 își petreceau concediile în străinătate, au optat pentru România, iar, în perioada estivală, pentru litoralul românesc. Așa că, lucrurile sunt într-o continuă mișcare…Trebuie să informă mai bine și mai des opinia publică despre toate aspectele activității turistice de pe litoral, ca românii să aibă acces și la informații pozitive, toate izvorâte din situația reală. E posibil ca la Mamaia să fie un recul al numărului de turiști, dar la Eforie Nord numărul turiștilor a crescut cu 30% față de anul trecut. Recomandarea noastră pentru turistul român este ca, atunci când optează pentru litoralul românesc, să se informeze, în prealabil, pentru că există extrem de multe posibilități de a o face, foarte multe platforme cu opinii ale turiștilor care au petrecut vacanța pe litoral.” a declarat, zilele trecute, la Focus TV, ministrul Turismului Daniel Constantin Cadariu.