Actualitate

Cele două lacuri din Iazul Morilor au fost golite. Se schimbă membrana pentru că pierde apă

Inaugurat în pragul referendumului pentru unirea Buzăului cu comuna Țintești, proiectul Iazul Morilor a revenit în prim planul atenției publice. Zilele acestea, cele două lacuri au fost golite, iar muncitorii au revenit la lucru . Angajații de la societatea Troia, cea care s-a ocupat de amenajarea Iazului Morilor, au fost solicitați să scoată pietrele din amenajarea respectivă, după golire, și să verifice membrana care căptușește amenajările de apă. Cel mai probabil membrana respectivă este de vină pentru secarea periodică a lacurilor artificiale și va fi nevoie de sigilarea ei sau de înlocuire.

Lucrările au început pe 24 mai și sunt în desfășurare. Joi au venit și explicațiile de la primarul municipiului Buzău, Constantin Toma:

„Membrana este fisurată undeva, se face o revizie, se scoata apa, se verifică și se va da drumul. Niciun proiect nu este perfect. S-a tăiat undeva și se scurge apa. Nu o putem lăsa așa. Se reface lucrarea și va fi din nou funcțională”, declară Constantin Toma.

Proiectul a fost început în vara anului 2020, iar investiţia totală în Iazul Morilor s-a ridicat la aproximativ un milion de euro. Lucrarea este încă în garanție și este de presupus că intervenția s-a realizat pe cheltuiala constructorului.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

4 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • :))))))))))) care memrana?? ca spunea smecherul ca iese natural la suprafata si umple baltile; a dat cu plosca-n balta! :))))))))) Rusineeee!!!

  • Bătaie de joc pe banii noștri.Locuiesc in preajma la etajul 6 și am toată panorama.Pentru a tine nivelul apei pompele au funcționat continuu de la început,doar are primăria bani…De asemenea ce destinație are clădirea aia de prost gust?Unde sunt locurile de parcare, fiindcă este o aventură să parchezi după ora 16.Dupa părerea mea o mulțime de bani irosiți aiurea, bașca costuri de întreținere pe măsură și mă gândesc că i că la poker, dacă unul pierde, altul de la masă câștigă