Actualitate POLITICĂ

Ministerul Dezvoltării, somat din toate părțile să spună ce e cu proiectul de la Buzău. ”Mai poate Primăria Buzău să acceseze fonduri alocate prin PNRR?”

Se strâng, la Ministerul Dezvoltării, solicitările pentru lămurirea situației create la Buzău după ce AM POR a comunicat suspendarea unor plăți cadrul proiectului în care sunt incluse trei străzi importante din Buzău: Transilvaniei, Industriilor și Unirii.

Liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a făcut o solicitare ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Atilla, transmisă, în același timp, și ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș,  referitoare la precizări care să facă lumină în acest caz. Este vorba despre trei întrebări ale căror răspunsuri ar lămuri publicul în legătură cu ceea ce se află în spatele adresei AM POR care a dispus suspendarea plăților.

Un răspuns extrem de important este cel care se referă la posibile efecte ale deciziei de suspendare a plăților asupra altor finanțări, cum ar fi, de pildă, cele acordate prin PNRR.  Solicitarea a fost adresată la patru zile de la izbucnirea scandalului public generat de decizia AM POR.

Zilele trecute, și Primăria Buzău a cerut Ministerului  Dezvoltării  să comunice dacă lucrările vor fi finanțate, până la reluarea plăților, din fonduri bugetare, alocate acestui minister. În același timp, există mai multe solicitări de informații de interes public transmise Ministerului Dezvoltării pentru clarificarea cazului de la Buzău, solicitări la care nu s-a primit niciun răspuns, până acum.