Actualitate

Cele mai mari viteze, înregistrate pe șoselele din Buzău. Care sunt zonele cele mai periculoase

Vitezomanii, tot mai des identificați în trafic, iar vitezele înregistratele de aparatele radar sunt din ce în ce mai mari. O arată și statisticile ultimei săptămâni potrivit cărora sunt șoferii care conduc cu viteze și de două ori mai mari decât limita maximă impusă pe tronsonul de drum respectiv.

Recordul de viteză a fost stabilit de un bărbat din Smeeni care a fost prins ieri că circula cu 152 de km/h. Potrivit datelor prezentate de IPJ Buzău, șoferul se deplasa pe DN2E85, în afara localității Cioranca. Tot ieri, aparatele radar au depistat, tot pe DN2E85, dar în localitatea Poșta Câlnău, de data aceasta pe timpul nopții, un șofer care conducea cu cu 124km/h.

Din păcate, acestea sunt doar două exemple, în total joi fiind înregistrate 14 autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

”Împotriva a 12 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile,  respectiv 120 de zile”, informează IPJ Buzău.

O măsură care arată, din păcate, că nu îi oprește pe vitezomani ca, la revenirea în trafic, să încalce din nou regulile de circulație.

Pe de altă parte, DN2E85 nu este singurul drum pe care șoferii iubitori de viteză excesivă obișnuiesc să apese mai mult pedala de accelerație. Recorduri au fost înregistrate și pe DN1B, unde, de exemplu, în urmă cu câteva zile, a fost prins un șofer cu 121 km/h în localitatea Ulmeni. La volan se afla un tânăr de 21 de ani. De asemenea, în weekend, aparatele radar au înregistrat autovehiculul  unui şofer de 64 de ani, din București, ce rula  cu 131 km/h pe Șoseaua Nordului, în zona cu limita de 70 km/h. De altfel, în weekend, numărul vitezomanilor depistați în trafic este și mai mare. De exemplu, în perioada 18-20 noiembrie, polițiștii buzoieni au depistat 209 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 39 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

În acest context, polițiștii rutieri atenționează că una dintre soluțiile pentru a reduce numărul de accidente este respectarea limitelor legale de viteza;

  • – minutele câștigate mergând agresiv se pot pierde la fel de repede dacă în față e traficul blocat sau opriți la benzinărie;
  • – diferența dintre accident și o călătorie sigură o fac fracțiunile de secundă: atenția șoferului, cât de odihnit este, cât de distras de diversele lucruri din mașină, inclusiv pasagerii;
  • –folosiți corect luminile de întâlnire și luminile de drum;
  • -respectati cu strictețe regulile de prioritate, indiferent ca va raportați la alte mașini din trafic sau la pietoni.
  • – cu cât sunteți mai obosiți, luați anumite medicament sau dacă ați făcut greșeala sa consumați alcool, cu atât timpul de reacție scade și șansele de accident cresc.
  • Conduceți defensiv, cu prudență, cu atenție, astfel încât să nu vă supuneți inutil unor riscuri rutiere.