Actualitate SĂNĂTATE

O șansă în plus pentru pacienții în stare gravă. Spitalul Județean va avea, pentru prima dată, un medic neurochirurg

Premieră la Buzău. Cea mai mare unitate spitalicească din județ va avea un medic neurochirurg. Postul este prevăzut în organigrama Spitalului Județean printr-o decizie luată în ședința de joi, 24 noiembrie, a Consiliului Județean.

Este un post extrem de important, în condițiile în care numărul pacienților în stare gravă, care au nevoie de un consult de specialitate, este ridicat. În prezent, transferurile către spitale din Capitală sau alt oraș sunt aproape la ordinea zilei. Odată ce un medic neurochirurg va profesa la Buzău, aceste cazuri vor putea fi tratate la Spitalul Județean.

“S-a aprobat în organigrama Spitalului Județean un post de neurochirurg, un post pe care mi-l doream de mult timp, ideea era dacă avem și cu cine colabora. Înainte de solicitarea aprobării am găsit un medic neurochirurg care vine de la București prin colaborare continuă. Acest lucru va fi un beneficiu pentru locuitorii județului. Din nefericire, nu există zi în care să nu avem nevoie de un consult, de un transfer a unui pacient care are nevoie de un medic neurochirurg. Prin acest proiect realizat și prin această aprobare de organigramă încercăm să eliminăm transferurile către București”, a declarat, pentru șansanews.ro, managerul spitalului, Claudiu Damian.

Medicul neurochirurg și-ar putea începe activitatea la Spitalul Județean Buzău de la începutul anului viitor.

“Sper să vină de la 1 ianuarie, cel târziu. Momentan, posturile sunt blocate dar am avea avantajul că fiind post unic se poate scoate la concurs, dar am alternativa de a face colaborare cu dânsul pe cabinetul dânsului pe un program de 8 ore zilnic și cu venirea la Urgențe în cazul în care este solicitat. Are experiență, are în jur de 64 ani, a lucrat la Spitalul Floreasca. A acceptat să vină să lucreze și să se mute la Buzău în timpul săptămânii.”

Managerul Spitalului Județean spune că în cazul în care vor fi mai mulți medici neurochirurgi dispuși să vină la Buzău, odată ce postul va fi scos la concurs, ar putea fi mărită organigrama, astfel încât aceștia să poată fi primiți să profeseze la Județean.

“Din ianuarie oricum scot postul la concurs și dacă sunt mai mulți medici, mărim organigrama astfel încât să putem fi liniștiți din acest punct de vedere și să putem da cele mai bune servicii pacienților care ridică aceste probleme.”