Actualitate POLITICĂ

Președintele Senatului, Alina Gorghiu, întâlnire cu tinerii liberali

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, s-a aflat, seara trecută, pentru câteva ore, alături de tinerii liberali din organizația buzoiană, cu care a discutat despre modul în care se construiește o carieră politică.

Discuțiile au avut loc în cadrul Cafenelei Liberale, o inițiativă a TNL Buzău, la care a fost prezent, pentru prima oară, și primarul din Lopătari, Claudiu Constantin, ales din partea USR, dar care, recent, și-a declarat colaborarea cu PNL. Nu a fost, de altfel, singurul userist prezent la eveniment, în sală fiind prezent și consilierul municipal Irinel Cîrstea.

”Subiectul principal abordat la această ediție a fost comunicarea, premisă a evoluției în carieră și politică, însă s-a discutat și despre responsabilitate în politică, despre proiecte și doctrine politice. Cei aproximativ 60 de tineri care au participat la această ediție au reusit să afle de la invitați despre cariera în politică, exemple de bune practici pe baza experiențelor trăite de invitați, dar și despre responsabilitatea pe care o avem noi, politicienii, indiferent dacă vorbim de aleși locali sau parlamentari. ” a scris, pe pagina sa de Facebook, liderul liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu.

Alina Gorghiu le-a vorbit tinerilor inclusiv despre posibilitatea modificării legislației electorale astfel încât votul să fie posibil de la 16 ani, o inițiativă pe care  liberalii o vor susține în următoarea sesiune parlamentară.

” Se zice așa: cafeaua a făcut să se înfiripeze cafenelele, iar cafenelele au lansat toate curentele, fie ele literare, politice, fashion sau ce le mai trăsnea prin cap să discute domnilor din protipendada vremurilor. Pe lângă vorba purtată, cafenelele au făcut să existe liberalismul, adică discursul povestit, convivialitatea, familiaritatea. Așadar, ieri seară, tinerii noștri au confirmat că treburile serioase pot fi discutate într-o atmosferă relaxantă la întâlnirea lunară a cafenelei liberale. .. S-au spus pe șleau multe dintre experiențele trăite în politică la vârf, dezvăluite în fața întrebărilor iscoditoare adresate, așa cum numai tinerii știu să o facă. Răspunsurile au motivat ambiția celor ce își doresc o carieră în viața publică.” a scris, la rându-i, senatorul Vlad Mircea Pufu, prim-vicepreședinte PNL Buzău.