Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Cele mai multe cazuri de coronavirus din ultima săptămână sunt raportate sâmbătă. Doi pacienți au fost internați la ATI, un bolnav și-a pierdut viața

Trendul crescător al cazurilor de coronavirus se menține, la Buzău, și îngrijorător este faptul că apar pacienți în stare gravă. Sâmbătă, 28 august, sunt raportate cele mai multe cazuri din ultima săptămână, 11. Mai mult, conform situației înaintate de Prefectura Buzău, în ultimele 24 de ore doi pacienți au fost internați la ATI, unul la Spitalul Județean, iar celălalt la Râmnicu Sărat. Iar unul dintre bolnavii internați la Spitalul Județean, o persoană din Prahova, și-a pierdut viața.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au înregistrat 11 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (din care 1 pacient a fost testat într-un laborator particular). Pacienții au vârste cuprinse între 35 de ani și 91 de ani. Dintre cele 11 cazuri noi, două sunt din Buzău, două din Râmnicu Sărat, două din Grebănu, două din Costești și câte unul din Valea Salciei, Vadu Pașii și Bisoca. 6 persoane din cele 11 confirmate cu coronavirus sunt vaccinate.

Și nu sunt singurele cazuri.

“În afara celor 11 cazuri, a mai fost înregistrat încă un caz pozitiv de infectare la o pacientă în vârstă de 42 de ani, revenită pe teritoriul României din Turcia pe data de 19 august 2021. Aceasta s-a testat conform legislatiei în ziua a-8-a de carantină.

Deoarece de la intrarea pe teritoriul României, pacienta s-a aflat în carantină, locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că acest caz nu a fost alocat judetului Buzău. Pacienta este izolată iar ancheta epidemiologică este în desfășurare”, anunță Instituția Prefectului Buzău.

Cu aceste noi cazuri, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 12703
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei:12194
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 439
  • Număr persoane în carantină la domiciliu:802
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 34
  • Numar persoane testate in ultimele 24 ore: 275

Etichete