Actualitate SĂNĂTATE

Un centru din cadrul DGASPC Buzău, pe punctul de a fi declarat focar de COVID-19. Mai mulți copii și angajați, pozitivi la testul rapid

Un centru din cadrul DGASPC Buzău este pe punctul de a fi declarat focar de coronavirus după ce mai mulți copii și un angajat au fost depistați pozitivi cu teste rapide iar un educator a fost găsit infectat în urma unui test PCR. Ulterior, și celor 7 li s-au făcut teste PCR, iar rezultatele sunt așteptate duminică dimineață. Dacă vor fi pozitive, Direcția de Sănătate Publică va declara focar în centrul respectiv și va dispune măsuri în consecință.

Alarma la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din cadrul DGASPC s-a dat vineri după ce un educator a fost testat PCR iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Sâmbătă, au fost testați cu teste rapide încă un educator și 6 copii, beneficiari ai centrului, care aveau ceva semne de boală. Toate cele 7 teste rapide au ieșit pozitive, astfel că s-a decis ca bolnavii să fie duși la spital unde au fost evaluați și li s-au făcut teste PCR. Rezultatele sunt așteptate duminică.

Dacă si cele 7 teste PCR sau cel puțin 2 dintre ele vor ieși pozitive, în condițiile în care e deja un PCR confirmat, al unuia dintre educatori, DSP va declara focar de COVID la Centrul de Primire în Regim de Urgență și Evaluare din cadrul DGASPC și va lua o serie de măsuri, astfel încât virusul să nu se răspândească și mai mult.

Acesta ar fi primul focar de coronavirus din cel de-al patrulea val al pandemiei.