Actualitate

Cercetări extinse în dosarul vaccinărilor la chiuvetă! Se conturează o grupare cu ramificații în mai multe colțuri ale țării (Video)

Cercetările demarate de anchetatorii din Buzău, într-un dosar privind vaccinări la chiuvetă, scot la iveală existența unei grupări bine structurate, mult mai amplă decât se credea inițial. Potrivit unor surse de presă, s-ar contura o grupare cu ramificații în mai multe județe dar și o listă lungă de fapte ilegale. Datele strânse de anchetatori ar arăta că numărul persoanelor care ar fi beneficiat de certificate de vaccinare fără a se imuniza ar fi mult mai mare decât se estimase inițial, fiind vorba atât de buzoieni, cât și de persoane din alte colțuri ale țării. În plus, lista acuzațiilor ar fi stufoasă, conturându-se inclusiv fapte de corupție, de luare și dare de mită. În acest context, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

În urma celor 5 percheziții care au avut loc miercuri, 26 ianuarie, în Buzău dar și în Giurgiu și Ilfov, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri şi medii de stocare. De asemenea, 8 persoane au fost audiate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals. Deocamdată, nicio persoană nu a fost reținută.

Potrivit IPJ Buzău, din primele cercetări, în perioada 2021-2022, 4 buzoieni cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani, ar fi obținut certificat de vaccinare fără a se imuniza. Buzoienii ar fi obținut documentele prin anumiți intermediari, respectiv angajaţi ai unui cabinet medical individual din Giurgiu, persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 61 de ani.

Șansanews.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că cei 4 buzoieni vizați de anchetă sunt membri ai aceleiași familii. Este vorba despre un buzoian care lucrează la Direcția de Finanțe, soția sa, funcționar bancar, fiul acestora și nora lor.