SĂNĂTATE

CINE ESTE NOUL DIRECTOR MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN. Are doar 39 de ani

Spitalul Județean Buzău are un director medical nou. Este vorba despre chirurgul Răzvan Dedu, care vine în locul  diabetologului Dana Marinescu, cea care a deținut acest post și căreia îi expirase mandatul, fără a mai dori să continue pe funcția de conducere.

Funcția de director medical a fost preluată, deocamdată tot cu delegație, până la organizarea concursului. Dr. Răzvan Dedu a mai făcut parte din echipa managerială și la începutul anului, în februarie, în perioada în care dr. Marinescu s-a aflat în concediu medical.

Noul director medical al SJU Buzău are 39 de ani, este medic primar Chirurgie Generală, cu competenţă în Chirurgie laparoscopică.

Este absolvent al Facultăţii de Medicină din cadrul Universitatii „Ovidius” Constanța, specializarea Medicină Generală, promoția 2006, în anul 2007 completându-şi studiile cu Masterul în Ştiinţe Chirurgicale.
Începând cu luna noiembrie 2018, dr. Dedu a fost confirmat ca rezident în specialitatea Chirurgie Generală, prin concurs.

Din luna octombrie a anului 2014 este medic specialist Chirurgie Generală, iar colaborarea cu SJU Buzău a început din luna aprilie a anului 2014.

În această lună, el a obtinut gradul de medic primar Chirurgie Generală, prin concurs. Are numeroase participări la cursuri şi atestări profesionale. De asemenea, este membru în Societatea Română de Chirurgie, în Asociația Română de Chirurgie Laparoscopică și alte tehnici intervenționale, iar din anul 2012, până în prezent, deţine funcţia de trezorier în cadrul Societăţii Române de Chirurgie de Urgentă si Traumatologie – Societatea Hernia Training Center.