Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

SPITALUL JUDEȚEAN MAI ARE DOAR 9 LOCURI PENTRU BOLNAVII COVID-19. Care e situația la spitalul din Rm.Sărat, câți buzoieni sunt la Terapie Intensivă

foto: Ciprian STERIAN

Crește de la o zi la alta numărul buzoienilor confirmați cu coronavirus. Zilnic sunt zeci de cazuri noi, multe persoane prezentând forme medii sau chiar grave de boală. Astfel, locurile din secțiile de terapie intensivă destinate bolnavilor COVID-19 sunt ocupate aproape în totalitate.

La Spitalul Județean Buzău, din cele 4 locuri de la ATI, sunt ocupate 3. Un alt pacient a fost transferat zilele trecute într-un spital din Capitală. Iar din cele 54 de locuri din secțiile Boli Infecțioase și TBC,  destinate bolnavilor COVID-19, sunt ocupate miercuri, 46. Ceea ce înseamnă că mai sunt libere doar 9 locuri în Spitalul Județean Buzău, unul la ATI și 8 pe cele două secții COVID. După ce și acestea vor fi ocupate, pacienții vor fi direcționați spre Spitalul Rm. Sărat, unitate suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Problema este că nici Spitalul Municipal nu stă prea bine. Numărul bolnavilor internați se menține ridicat. Miercuri, la Rm. Sărat sunt 123 de pacienți. 5 persoane confirmate cu coronavirus, a căror stare de sănătate este destul de gravă, se află la Terapie Intensivă. 4 pacienți sunt ventilați mecanic pentru a putea respira.  

Dacă și spitalul din Rm. Sărat se va umple, o variantă ar fi transformarea etajului 3 al Spitalului Județean în secție COVID. Așa prevede planul autorităților însă conducerea celui mai mare spital din județ speră să nu se ajungă în acest punct pentru că altfel situația va fi extrem de gravă, fiind nevoie de reducerea numărului de internări în cazul pacienților non COVID.

 “Dacă nu o să mai putem face față, probabil o să ajungem la eliberarea etajului 3. Dar atunci va fi foarte, foarte grav pentru că avem internați în jur de 430 de pacienți, persoane care chiar au nevoie de tratament. Pacienții internați nu au o simptomatologie ușoară, sunt pacienți non COVID, cu multe probleme, care au stat și s-au ferit să vină la internări din cauza fricii de COVID. Au stat până în ultimul moment și acum sunt cu mari complicații. Dacă intrăm cu coronavirusul în Spitalul Județean, și sper să nu se ajungă aici, atunci celălalt sector de pacienți non COVID va avea de suferit.”, a declarat la Focus Tv, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

Buzăul are, miercuri, 859 de cazuri de coronavirus.