Actualitate

CINE ESTE NOUL STAREȚ AL MĂNĂSTIRII CIOLANU. Cum s-a sărbătorit hramul locașului de cult, în pandemie (FOTO)

Sursa: https://arhiepiscopiabzvn.ro/
Sursa:https://arhiepiscopiabzvn.ro/

Noul stareț al mănăstirii Ciolanu este Veniamin Anghel. Acesta a fost instalat în slujirea de stareț al mănăstirii Ciolanu, unul dintre cele mai cunoscute locașuri de cult din regiune, sâmbătă, atunci când a avut loc hramul traditional al mănăstirii închinat praznicului Adormirii Maicii Domnului.

La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, cel care l-a prezentat, de altfel, pe noul stareț al Mănăstirii Ciolanu. La sărbătoarea mănăstirii au luat parte și numeroși enoriași, nu la fel de mulți ca în anii trecuți, însă. Din imagini se poate observa că aceștia au păstrat distanța fizică unii față de ceilalți, dar și că cei mai mulți au purtat mască de protecție.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian l-a hirotesit întru protosinghel pe ieromonahul Veniamin Anghel, apoi l-a instalat în slujirea de stareț al Mănăstirii Ciolanu, înmânându-i bastonul, ca semn al puterii de a conduce, și așezându-l în strana rezervată starețului.

Tot în această zi, Ierarhul a binecuvântat trapeza istorică a mănăstirii, în urma unor lucrări de reamenajare, precum și noul complex muzeal, amenajat în clădirea fostului seminar monahal, care cuprinde și un magazin de obiecte bisericești și produse naturale mănăstirești, potrivit site-ului https://arhiepiscopiabzvn.ro/.

Sursa foto: https://arhiepiscopiabzvn.ro/