Actualitate

Cine se bate să construiască autostrada A7, de la Buzău la Focșani. Sunt multe oferte!

Nu mai puțin de 28 de oferte au fost depuse de firme de construcții ori asocieri de firme pentru construcția celui de-al doilea tronson al autostrăzii A7, de la Buzău la Focșani. Acesta este împărțit în 4 loturi, pentru fiecare dintre ele fiind interesate între 5 și 8 constructori, care se vor bate să obțină contractul.

Constructorii sunt atât din țara noastră, cât și din străinătate – Turcia, Italia, Spania și Grecia.

”Îmbucurător este că nu mai puțin de 28 de firme și asocieri de firme s-au arătat interesate să lucreze la construcția A7 pe acest tronson. Sunt societăți de construcții cu tradiție în lucrări de mare infrastructură din România, Italia, Turcia și Grecia.

În perioada următoare, ofertele vor fi atent analizare de comisiile de evaluare, în vederea atribuirii contractelor de execuție pentru acest tronson al A7. Să sperăm că, după atribuire, contestațiile, care apar inevitabil, vor fi soluționate cât mai repede! Lucrurile se mișcă, iar în curând vom vedea șantierele deschise pe tronsonul Ploiești – Buzău. Posibil ca până la începutul toamnei să înceapă lucrările și pe Buzău – Focșani!”, a scris pe Facebook senatorul PNL Buzău, Vlad Pufu.

Printre ofertanți sunt și firme care au ori au mai avut proiecte de mare infrastructură în derulare, onorate cu succes.

Un exemplu este asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL – S.C. SPEDITION UMB S.R. L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. INTERTRANSCOM IMPEX S.R.L. din România. Parte din firmele din această asociere sunt deținute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, ce s-au ocupat onorabil de construcția primilor kilometri de autostradă din Moldova. Este vorba despre un sector de 15 km din șoseaua de ocolire a municipiului Bacău, ce va face parte din A7. Întreaga lucrare a fost finalizată înainte de termen. Asocierea este interesată de construcția a două din cele patru loturi ale tronsonului Buzău – Focșani, cele mai lungi, respectiv Vadu Pașii – Rm. Sărat 30,8 km și Rm. Sărat – Mândrești Munteni – 36,1 km.

Lista tuturor firmelor care au depus oferte pentru construcția tronsonului Buzău – Focșani este AICI.