Actualitate

Comisarii OPC, mai rar prin magazine, zilele acestea. Ce îi împiedică să facă verificări

Sursa foto stiridebuzau.ro

Comisarii de la Protecția Consumatorilor merg mai rar în controale, pe teren, zilele acestea. Motivul: mai multe mașini de serviciu rămân fără asigurare obligatorie.

Semnalul de alarmă este tras, printr-un mesaj postat pe Facebook, de comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, Sorin Claudiu Susanu. Comisarul șef anunţă că maşinile Protecţiei Consumatorilor din Galaţi, Constanţa, Vrancea, Buzău, Tulcea, Brăila nu mai pot fi folosite deoarece le expiră RCA-urile. În același mesaj, comisarul șef spune că s-a ajuns în această situație din cauză că nu au fost alocate fondurile necesare pentru a se putea achiziţiona poliţele RCA. 

” Autoturisme ANPC fără RCA!! Din păcate, managementul defectuos al Președintelui ANPC,domnul Horia Constantinescu, aduce tot mai multe sincope în desfășurare activității comisarilor ANPC. Chiar dacă pt achiziții cel puțin discutabile (arox 14.000€ pt 20 stații walkie talkie) au existat bani, pt cheltuielile uzuale nu se mai găsesc fonduri. După ce a fost evitata la limita (mulțumesc colegilor de la resurse umane ANPC) neplata salariilor a zeci de comisari ANPC, de astăzi, mașinile Protecție Consumatorilor din Galați, Constanța, Vrancea, Buzău, Tulcea, Brăila.. nu mai pot fi folosite deoarece nu au fost alocate resursele financiare necesare pt a se putea achiziționa polițele de tip RCA. Am convingerea ferma ca domnul ministru Florin Spataru nu poate accepta astfel de situații și va face toate demersurile legale necesare pt ca activitatea ANPC sa intre în normalitate!”

Lipsa polițelor RCA afectează și CJPC Buzău. Una din cele două mașini cu care comisarii merg în control, în tot județul, a fost trasă pe dreapta.

Vehiculul respectiv avea poliță de asigurare RCA emisă de City Insurance, companie intrată în faliment, poliță care a încetat. Ca urmare, comisarii buzoieni mai pot folosi, zilele acestea, o singură mașină care are asigurare valabilă. Ceea ce înseamnă că vor face mai puține controale până când vor fi alocate fonduri pentru încheierea unei noi polițe de asigurare pentru celălalt vehicul din dotarea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău.