Social

Cine sunt buzoienii care au murit în urma accidentului de la Sinești. Bilanțul a ajuns la cinci victime

Tragedia produsă ieri, pe Șoseaua Morții, la Sinești, în Ialomița a îndoliat cinci familii din orașul Buzău. Momentul impactului produs, ieri, în jurul orei 11,00, pe DN 2 E85, a fost necruțător cu toți cei cinci ocupanți ai mașinii înmatriculate în Dâmbovița. Patru au murit pe loc, iar al cincilea s-a stins la un spital din București, astăzi.

Cei cinci buzoieni morți în accident lucrau în construcții civile și făceau naveta la imobilele în care aveau astfel de lucrări. Ieri, când s-a întâmplat tragedia, veneau de la București, de la o lucrare. Familiile lor, care locuiesc pe strada Primăverii și în vecinătatea acesteia, au încremenit de durere. Toți cei cinci bărbați cu vârste între 42 și 54 de ani, erau familiști și munceau, fără forme legale, ca să-și întrețină familiile. Doi dintre ei erau frați, unicii fii ai unei mame care îi plânge acum cu lacrimi de foc. În fotografie este chiar unul dintre ei, cel care era recunoscut ca șef al echipei.

Bărbații din Buzău se aflau într-un Opel Astra cu numere de Dâmbovița și rulau pe o porțiune de drum cu o singură bandă. Pe celălalt sens erau două benzi de rulare, insuficiente pentru un șofer ialomițean care a intrat într-o triplare și a izbit frontal mașina buzoienilor.

În cazul șoferului vinovat se conturează deja un profil de criminal pe șosea. Bărbatul de 49 de ani avea permis de mai puțin de patru ani și strânsese deja zeci de amenzi pentru viteză, a anunțat, public, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode:

”M-am uitat dimineaţă şi am văzut respectivul conducător auto care a produs accidentul, permisul l-a obţinut, cred, în 2018. I-a fost reţinut în fiecare an: 2018, 2019, 2020. A fost sancţionat de zeci de ori pentru nerespectarea regimului de viteză. Ei, pentru astfel de oameni, care, iată, produc adevărate tragedii, a omorât patru oameni prin nerespectarea regimului de viteză şi intrarea în depăşire a unei alte maşini şi s-a întâmplat tragedia care s-a întâmplat. Pentru astfel de oameni sancţiunile sunt încă prea moi, deci prea blânde.”