Actualitate POLITICĂ

CINE SUNT CEI PATRU FOȘTI PARLAMENTARI DE BUZĂU CARE ÎȘI CER ÎNAPOI PENSIILE SPECIALE, ÎN INSTANȚĂ

122 de foști deputați și senatori din toată țara își vor pensiile speciale înapoi, la două luni de când au fost abrogate, printre ei aflându-și și 4 foști parlamentari de Buzău.  Conform G4Media.ro, ei au depus acțiuni în instanță și au apelat la cei mai cotați avocați care să îi reprezinte în procesele deschise împotriva statului. 

În perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale.

Cei mai mulți reclamanți se află în Prahova (16) și Iași (15), topul fiind completat de Galați (9), Argeș și Călărași (8), Sibiu, Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Gorj (7), Neamț, Brăila, Bacău și Teleorman (5), Mehedinți, Buzău și Arad (4), Covasna (3), București, Giurgiu, și Constanța (1). Paradoxal, deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL, în mare parte, în calitate de reclamanți sunt tot politicieni din cele două formațiuni politice.

La nivelul județului Buzău, parlamentarii care au depus acțiune în instanță, la Tribunalul Buzău, pentru recuperarea pensiilor speciale sunt: Mircea Costache, fost deputat în legislatura 2000-2004 și în legislatura 2004-2008, ales în județul Buzău pe listele partidului PRM, Aurel Gubandru, parlamentar PSD în perioada 2000-2008, Victor Mocanu, ales din partea PSD în legislatura 2012-2016 și Valeriu Ungureanu, parlamentar PSD în perioada 2004-2008.


Potrivit portalului instanţelor de judecată, calitatea de pârât în acest dosar o au Camera Deputaţilor, Senatul şi secretarii generali ai celor două Camere.

Conform unei situații furnizate G4Media, în luna februarie, de Senat, pentru 96 de luni de mandat, pensia specială varia între 7.303 lei și 10.340 lei brut

Alți parlamentari români care își cer înapoi pensiile special sunt  Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă, Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean.