Actualitate POLITICĂ

Cine sunt tinerii care vin în forță în PNL Buzău. Primul pas, Organizația de Tineret

Tinerii liberalii din Buzău își vor alege duminică, 10 aprilie, echipa de conducere. Alegerile de la TNL vin după ce în toate localitățile din județ în care există organizații ale Tineretului Național Liberal au fost deja alegeri, fiind desemnate structurile de conducere. La alegerile de la județ sunt așteptați să participe nu mai puțin de 300 de delegați.

Funcțiile importante din TNL Buzău sunt râvnite de tineri dornici să schimbe ceva. Iată cine sunt aceștia:

Andreea Vintilă are 28 de ani, este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americane și a Facultății de Management din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București, iar în prezent e masterandă a Facultății de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

”Nu mă așteptam în urmă cu un an ca viața mea să ia o asemenea turnură. Nu mă vedeam atunci implicată în politică. Implicarea mea a venit însă ca un pas normal, natural, pe măsură ce am început să cunosc oameni care activează în PNL Buzău.  Aș fi putut  rămâne implicată doar în zona afacerii agricole pe care o deține familia mea, dar am ales să accept provocarea de a o apuca pe propriul drum, de a-mi dezvolta propria carieră și propria personalitate. La acest moment, văd în PNL oameni serioși și sper să reușesc să valorific oportunitatea pe care o am, de a lucra alături de ei”, spune Andreea Vintilă, care candidează pentru funcția de președinte al TNL Buzău.

Mircea Onetz este candidat la funcția de prim-vicepreședinte al TNL Buzău. El a absolvit Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității Transilvania din Brașov. Din 2017 este administratorul unei societăți comerciale.

”Proiectul meu personal este ca noul suflu de tineri să îmbrățișeze și să profite de viitoarele oportunități ce le sunt oferite de către programele de finanțare europene. Pe de altă parte, dacă nu ne asumăm implicarea acum și vom alege să ne cramponăm de ce am auzit în ultimii 30 de ani : ”politica este doar pentru unii”, “oricum n-o să schimbi nimic”, “ei tot vor fura”, suntem complici și vinovații morali ai nereușitelor societății în care vom îmbătrâni”.

Tot pentru funcția de de prim-vicepreședinte al  TNL Buzău candidează și Andreea Șugă. Are 21 de ani, este absolventă a  Colegiul Național ,,B. P. Hasdeu” Buzău, iar în prezent este studentă la Facultatea de Drept a Universității București, în anul IV.

”Îmi doresc să cunosc oameni noi, să mă dezvolt și să contribui la dezvoltarea societății în care trăiesc. Am ales TNL Buzău pentru că am simțit că este o echipă unită, care muncește pentru proiectele pe care le are și care oferă sprijin oricărui tânăr care își dorește să se implice în rezolvarea problemelor comunității. Chiar dacă aș fi putut alege un alt drum, familia mea deținând o afacere,  am simțit că  este momentul să aleg TNL și să mă implic în proiectele acestei organizații. Am făcut această alegere pentru că am văzut deschiderea partidului către tinerii din România, tinerii cu dorință de implicare și care doresc să aducă un suflu nou societății din care fac parte. Îmi doresc să inspirăm tinerilor curaj și încredere, să atragem oameni noi și să continuăm perfecționarea membrilor TNL Buzău. Îmi doresc să schimb, atât cât se poate, percepția tinerilor cum că politica este acea zonă întunecată, negativă și să le arăt că în TNL vor găsi un mediu prietenos, cald și oameni plini de optimism și entuziasm”

În fine, cel de-al patrulea candidat care se prezintă e Ovidiu Anghel, membru în Biroul Executiv al TNL România. El are 27 de ani, este absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri, iar în prezent este antreprenor și consultant Fonduri Europene.

”Am intrat în PNL fiind inspirat de valorile liberale și de spiritul tânăr pe care l-am întâlnit în organizația PNL Buzău. De fiecare data când merg acasă, în zona de munte a județului Buzău, dat fiind ca sunt născut la Gura Teghii și am crescut la Nehoiu, și văd simplitatea și ospitalitatea oamenilor cu care am crescut și lângă care m-am format, nu pot decât să mă gândesc cum să îi ajut și să fac tot posibilul pentru a contribui la un viitor mai bun pentru aceștia, prin dezvoltarea potențialului turistic și producției, prin sprijinirea localnicilor în atragerea de fonduri nerambursabile”.

Tinerii candidați spun că sunt hotărâți să schimbe ceva în bine, motiv pentru care au ales să intre în politică, pentru ca ei să ia deciziile cele mai bune în ceea ce îi privește.