Actualitate

Cisternă cu oxigen medicinal, implicată într-un accident, pe DN 2. Pompierii au asigurat zona. Doi soți au ajuns la spital (FOTO)

O cisternă cu oxigen medicinal a fost implicată marți într-un accident de circulație pe DN 2 E 85, la ieșire din Buzău spre Ploiești. În același accident, au mai fost implicate alte două mașini, doi soți fiind răniți.

Conform Poliției, inițial două mașini s-au ciocnit iar în urma impactului unul dintre autoturisme a fost proiectat în autocisterna care transporta oxigen medical ce trebuia să fie livrat unui spital:

”Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între un autoturism condus pe direcția Ploiești către Buzău de către o șoferiță în vârstă de 28 de ani, din Buzău și un autoturism care circula în aceeași directiv de mers și la volanul căruia se afla un conducător auto de 76 de ani, de asemenea din Buzău.

În urma impactului, autoturismul șoferului de 76 de ani a fost proiectat într-o autocisternă care circula din sens opus, condusă de un buzoian de 41 de ani.

Accidentul s-a soldat cu rănirea a două persoane: șoferul de 76 de ani și pasagera acestuia, o femeia de 75 de ani.”

sursa:IPJ Buzau

Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

La fața locului s-au deplasat și echipaje de pompieri care au asigurat zona, dat fiind riscurile generate de faptul că cisterna transporta oxigen.

Din fericire, în urma accidentului, cisterna a fost avariată ușor, fără a fi pusă în pericol încărcătura.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.