POLITICĂ

Cîțu, discuții cu liberalii buzoieni. Ce situații trebuie să detensioneze

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, vine, marți, la Buzău, pentru o ședință cu organizația județeană. Liderul PNL va ajunge după-amiază, însoțit de secretarul general al Partidului, Dan Vâlceanu, urmând să participe, la Sala MAre a CJ Buzău, la o ședință cu toți liderii și aleșii locali din teritoriu.

Liderul liberal vine pe terenul unei organizații în care mai multe lucruri se cer a fi lămurite. Cel mai tensionat subiect va fi scenariul  privind primirea pemepiștilor buzoieni, în urma fuziunii, și posibila instalare la vârful organizației a lui Adrian Mocanu. Scenariul nu este unul fără temei întrucât, potrivit presei centrale, a făcut subiectul negocierilor între Eugen Tomac și conducerea PNL. Pe de altă parte, liberalii buzoieni îi vor aminti lui Florin Cîțu că l-au susținut la votul din cadrul congresului din septembrie, așteptând acum susținere pentru consolidarea ”echipei câștigătoare”. Subiectul unei posibile schimbări la vârful PNL Buzău va fi, cu siguranță, tema cea mai importantă a discuțiilor, după cum și liderul organizației județene, deputatul Gabriel Avrămescu, a admis, AICI.

Discuțiile ar putea continua și pe tema susținerii unor exponenți ai PNL Buzău pentru accederea în funcții guvernamentale, fiind evident că, în acest moment, Buzăul este mai bine reprezentat de social-democrați propulsați în aparatul guvernamental. PSD Buzău a reușit să își impună, după intrarea la guvernare, doi secretari de stat, un vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și un director general al Agenției Domeniilor Statului. Iar, de la începutul săptămânii, social-democrații au preluat și conducerea învățământului județean.

Nu în ultimul rând, aleșii locali vor să știe cum se va concretiza sprijinul pentru aducerea unor fonduri guvernamentale în județ, direcționate, în principal, către investiții în infrastructura publică. Un exemplu este proiectul de alimentare cu gaze de la Vadu Pașii care, deși a fost unul dintre primele inițiate în județul Buzău, nu a obținut o finanțare europeană, dar rămâne în așteptare pentru Programul ”Anghel Saligny”.