POLITICĂ

Cîțu, mesaj pentru liberalii buzoieni: ”Am nevoie de o filială puternică aici, care să se lupte cu PSD!”

Câteva sute de membri ai PNL Buzău au participat, marți după-amiază, la întâlnirea cu președintele partidului, Florin Cîțu, venit la Buzău, în prima vizită după alegerile interne care l-au confirmat funcția de la vârful PNL. Liderul liberal a venit însoțit de secretarul general Dan Vâlceanu. La Sala Mare a Consiliului Județean, unde a avut loc întâlnirea, în spatele ușilor închise, s-au ținut discursuri, dar s-au pus și probleme punctuale, cum ar fi de pildă, modul în care Guvernul va impulsiona investițiile publice în perioada următoare.

La conferința de presă pentru prezentarea concluziilor întâlnirii de lucru, președintele PNL a venit cu răspunsuri în legătură cu principalele subiecte de interes. Cea mai urmărită temă a fost cea a unei fuziuni PNL-PMP de care se leagă scenariul tot mai vehiculat al propulsării lui Adrian  Mocanu, președinte executiv PMP la nivel central, în locul liderului ales al PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu. Mai jos, răspunsul președintelui PNL, Florin Cîțu, la această întrebare, dar și alte declarații importante susținute de acesta la Buzău:

Fuziunea cu PMP și scenariul venirii lui Adrian Mocanu în locul lui Gabriel Avrămescu

”Nu au existat discuții, știți că au fost discuții inițiale, PMP a intrat într-o perioadă cu Congres, acolo sunt mai multe probleme, cu discuții, cu contestații. Ceea ce vreau eu să fac este să aducem toată dreapta în PNL. Vom vedea dacă se va materializa ceva acolo (la PMP) pentru că sunt discuții și probleme care nu sunt terminate și nu avea sens să avansăm în discuții.”

Atunci când jurnaliștii au revenit asupra subiectului, Florin Cîțu a punctat:

„Nu discut scenarii. Niciodată nu am discutat scenarii. Discuția cu PMP, am răspuns mai devreme la întrebare, întâi acolo trebuie să fie clarificată partea cealaltă și apoi, la noi, ca să putem să discutăm mai departe.”

Cât privește existența unor disensiuni între conducerea central a PNL și cea județeană, Florin Cîțu le-a respins categoric:

”Nu, îl știu pe Gabi de când era la Finanțe, după aia a fost prefect și a fost și în echipa care m-a susținut la congres. Deci, nu aveau cum să fie disensiuni și de asta și sunt astăzi aici!”

Un alt comentariu care s-a făcut la întâlnirea cu presa din Buzău a fost cel referitor la faptul că, într-o declarație de presă, Adrian Mocanu, lider PMP, ar fi acreditat ideea unor neînțelegeri între Florin Cîțu și Gabriel Avrămescu. ”Politicienii spun multe!” a fost replica lui Florin Cîțu cu care s-a trecut peste subiect.

Câțu invitat să comenteze declarațiile lui Avrămescu (declarații consemnate AICI)

Liderul PNL a fost solicitat să comenteze și declarațiile de zilele trecute ale deputatului Gabriel Avrămescu, afirmații făcute la Focus TV, cu referire la posibila venire a lui Adrian Mocanu în partid.

La această solicitare a răspuns, însă, Gabriel Avrămescu, subliniind sensul afirmațiilor sale:

„Aici era vorba de o echipă formată din doi parlamentari, în momentul acesta. Echipa respectivă este o echipă sudată, care se va lupta în continuare pentru ceea ce înseamnă organizația PNL Buzău. În această notă trebuie interpretată această afirmație. Așa că, și am afirmat și astăzi în întâlnirea cu colegii noștri liberali, nu se pune problema, cum s-a sugerat, pe ici, pe colo, că dacă vine altcineva în partid, ne luăm bagajele și plecăm acasă. Nu se pune problema! Ne vom lupta cu oricine ar veni aici pentru că noi am creat, așa cum spunea și Vlad mai devreme, o stare de spirit, în momentul acesta, în județ. Și este o stare de spirit liberală care crește și tocmai asta deranjează, faptul că deja a crescut și începem să contăm în cât mai multe locuri în județul acesta.”

Florin Cîțu îndeamnă la luptă cu PSD: ”Nu voi susține o filială PNL, anexă a PSD. Dacă se luptă, îi voi susține cu toate forțele! ”

Așteptările, în plan politic, ale liderului PNL de la filiala buzoiană sunt îndreptate către o luptă reală cu PSD, pentru ca organizația județeană să crească.

”Am nevoie de o filială puternică aici, care să se lupte cu PSD. Eu zic că asta este lupta pe care o dăm aici. Dacă vrem să fim cel mai mare partid în România trebuie să câștigi, și trebuie să câștigi lupta cu PSD, ei au cele mai multe voturi aici. Și asta este lupta pe care o vom duce în viitor…Nu voi susține niciodată o filială care e anexă a PSD. Dacă filiala PNL Buzău rămâne independentă, cum este acum, și se luptă, da, o voi susține, cu toate forțele și cu tot ceea ce avem noi de la centru.”

Conferința de presă a liderului PNL la Buzău. Preluare Focus TV: