Actualitate POLITICĂ

Ciucă, aproape șef peste liberali. Avrămescu: ”Va aduce stabilitate și coerență”

foto: economedia.ro

Sunt alegeri, duminică, 10 aprilie, în PNL, când delegați din întreaga țară își vor desemna președintele. Congresul extraordinar al liberalilor vine după ce liderul partidului, Florin Cîțu, și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL, la cererea expresă venită din partea majorității covârșitoare a liberalilor din teritoriu. Inclusiv liberalii din Buzău au cerut demisia lui Cîțu, iar acum organizațiile au decis să-l susțină pentru funcția de președinte pe premierul Nicolae Ciucă. Acesta a primit derogare pentru a candida, întrucât nu avea vechimea necesară în partid. Anunțul candidaturii sale era de altfel așteptat. Organizația Buzău a PNL a decis că va merge pe mâna lui Ciucă.

”În unanimitate, PNL Buzău susține moțiunea de candidatură a premierului României, domnul Nicolae Ionel Ciucă, “Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”.

Alegerea domnului prim-ministru Nicolae Ciucă în funcția de președinte al PNL va aduce stabilitate, coerență și încredere în viața internă a partidului și, mai ales, ne asigură o guvernare solidă”, a scris, pe Facebook, președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Deocamdată, Nicolae Ciucă este singurul candidat pentru funcția de președinte al PNL și, potrivit unor surse din partid, e puțin probabil să aibă contracandidat în alegeri.